четвер, березня 21, 2019

Забезпечення фінансової незалежності органів місцевого самоврядування залишається одним із головних елементів реформування місцевих фінансів України, зорієнтованого на задоволення потреб та інтересів територіальних громад.

У Черкаському обласному центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів проведено короткостроковий тематичний семінар для бухгалтерів сільських, селищних, міських рад та ОТГ, на якому розглянуто актуальні проблеми децентралізації фінансової системи, зміцнення матеріальної та фінансової основи місцевого самоврядування.

Податкова пільга збільшує перелік підстав для отримання податкової знижки батьками, які оплачують навчання дітей. Тепер батьки можуть зменшити розмір сплачених за навчання коштів завдяки поверненню частини сплаченого податку на доходи фізичних осіб. Про це повідомив міністр юстиції України Павло Петренко.

 

«Коли ми готували другий пакет законів #ЧужихДітейНеБуває, нашим завданням було не лише посилення відповідальності неплатників аліментів, але й заохочення тих батьків, які своєчасно та справно виконують свій батьківський обов’язок. Тому ми включили у цей пакет законів положення про податкову пільгу, адже гроші – це завжди хороший стимул, хоча і не єдиний», – наголосив міністр юстиції.

 

Ще до балотування на посаду голови Водяницької територіальної об’єднаної громади, Руслан Каюк достеменно знав, на що йде: проблем у кожному населеному пункті, що входили до ОТГ, набралося чимало. У ході виборів остаточно упевнився в тому, що болить людям. Тож вже з перших днів свого голосування мав перед собою чітку програму дій.

За інформацією Корсунь-Шевченківської районної ради, 20 березня 2019 року її голова Валерій Заболотній провів позачергову 39-у сесію.

 

У роботі сесії взяли участь депутат Черкаської обласної ради Віталій Веретільник, керівник апарату, начальники управлінь, відділів райдержадміністрації, міський, селищний,  сільські голови, керівники окремих підприємств, установ і організацій, представники засобів масової інформації.

 

Роботу сесія розпочала з хвилини мовчання із вшанування пам’яті загиблих військовослужбовців та мирних жителів під час проведення антитерористичної операції на сході України.

 

До порядку денного було подано два питання, які відповідно до Регламенту районної ради, попередньо розглядалися на засіданнях постійної комісії та президії районної ради.

 

«Обласний дитячий спеціалізований санаторій «Руська Поляна» Черкаської обласної ради засновано в 1957 році. Його головне призначення – лікування, оздоровлення та реабілітація дітей групи ризику захворювання туберкульозом від 3 до 18 років. Розрахований на 160 ліжок.

Сьогодні наша розмова з головним лікарем комунальної установи Леонідом Лащенком.

- Нам відомо, що санаторій працює в цілорічному режимі. Скільки дітей вдалося оздоровити за час діяльності санаторію?

– Ми працюємо вже більше шістдесяти років. Підрахунки показують, що за цей час у закладі пролікувалися понад 120 тисяч хворих дітей.

Звичайно, умови лікування і оздоровлення з тих перших років і до нинішніх значно змінилися. І змінилися у кращу сторону.