п'ятниця, січня 17, 2020

17 січня 2020 року під головуванням першого заступника голови обласної ради Валентина Тарасенка як голови комісії з визначення кандидатур на вакантні посади керівників комунальних підприємств проведено засідання конкурсної комісії з визначення кандидатури на посаду директора новоутвореного комунального некомерційного підприємства «Черкаський обласний центр громадського здоров’я Черкаської обласної ради».

Для посадових осіб місцевого самоврядування виконавчого апарату обласної ради було проведено навчання на тему: «Обсяги інформації, яку необхідно буде вносити до е-декларації у 2020 році».

Головний спеціаліст з питань запобігання та виявлення корупції виконавчого апарату обласної ради Віта Петрова звернула увагу слухачів на те, що у 2020 році законодавством внесено низку змін до заповнення декларації, зокрема, розширено перелік відомостей, які декларант має подавати щодо себе і членів сім’ї .

16 січня 2020 року під головуванням першого заступника голови обласної ради Валентина Тарасенка проведено засідання комісії з оцінки корупційних ризиків в діяльності Черкаської обласної ради, до складу якої входять працівники структурних підрозділів виконавчого апарату обласної ради, окремі депутати обласної ради, за згодою, представники громадськості.

Періодично комісія проводить оцінку корупційних ризиків у діяльності обласної ради в рамках підготовки антикорупційної програми Черкаської обласної ради.

 

 

16 січня Україна вшановує захисників Донецького аеропорту, героїчна оборона якого тривала з 26 травня 2014 року до 22 січня 2015 року – 242 дні. Вона стала символом незламності і мужності українських військових, добровольців та медиків.

Ця подія назавжди увійде в історію сучасної України та її Збройних Сил. Адже нескінченні спроби ворога відібрати контроль над летовищем постійно закінчувалися невдачею, тому ворог вдався до підступного заходу – підірвав термінал, бетонні перекриття і стеля у багатьох секціях обвалилися, ховаючи під собою українських захисників.

Кіборгами наших захисників назвали самі вороги. А дату –16 січня як Всеукраїнський день пам'яті «Кіборгів», – обрали самі воїни на відзначення стійкості і незламності духу українських військових.

Цього дня в обласній державній адміністрації проведено спільну зустріч керівництва області з родинами загиблих бійців, а також безпосередніми учасниками тих подій.