четвер, березня 12, 2020

Після перерви сьогодні було продовжено пленарне засідання чергової 36-ої сесії. Відкрив і вів його голова обласної ради Анатолій Підгорний.

На початку роботи присутні на сесії вшанували хвилиною мовчання загиблих  військовослужбовців та мирних жителів у зоні АТО і Операції Об’єднаних сил.

Потім депутатка обласної ради Валентина Коваленко внесла пропозицію включити до порядку денного питання про звернення до керівництва держави з приводу загрози знищення суспільного телебачення і радіо в Черкаській області та регіонах України, з яким  до депутатів звернулися представники  Черкаської регіональної дирекції філії ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія» (колишня ОДТРК «Рось»). Цю пропозицію підтримано 50 голосами.

У обласному краєзнавчому музеї  зберігаються безліч артефактів минувшини. Час біжить уперед і, здавалося б, ті чи інші речі, якими десятки років користувалися, уже можна віднести до предметів старини. Це, якщо мова йде про побутові речі. А мода? Як відомо, вона змінюється ще частіше.

Отож, працівники музею  на початку березня , напередодні жіночого свята, вирішили відкрити «бабусин» комод і організувати виставку, на якій висвітлити предмети жіночої моди середини 20-го століття.

11 березня 2020 року голова районної ради Володимир Дзега провів нараду за участю сільських голів та голів ОТГ.

У ході роботи розглянули важливі питання співпраці органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Одне з найактуальніших питань – організація проведення ремонтів доріг загального користування на території району, про що проінформував голова райдержадміністрації Віктор Хрущ.