середа, січня 22, 2020

Сьогодні, 22 січня, у день проголошення в 1919 році Акта Злуки Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки, відзначається День Соборності України.

З нагоди свята в обласному художньому музеї відкрито виставку «Українське військо: 1917 – 1921». Участь у заході взяли заступник голови обласної ради Андрій Сегеда, голова облдержадміністрації Роман Боднар, заступник Черкаського міського голови Ігор Волошин, військовослужбовці, представники духовенства та громадськості.

22 січня черкащани разом з усією Україною відзначають День Соборності нашої держави та 101 річницю проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки та Західно-Української народної Республіки.

21 січня 2020 року у Черкаському обласному художньому музеї презентували виставку Галини Литвиненко «Барви душі».

Черкаський обласний художній музей зберігає, досліджує та популяризує як твори образотворчого,  так і декоративно-ужиткового мистецтва,  зокрема української вишивки, що має давні традиції. Окрім робіт знаних митців в музеї експонуються роботи майстрів-аматорів, до яких впевнено можна віднести і Галину Литвиненко. Вишиті роботи майстрині дбайливо збережені та надані для виставки Оксаною Литвиненко, онукою майстрині.

У 2020 році Міністерство соціальної політики України платитиме об’єднаним територіальним громадам за надані населенню соціальні сервіси. На це у бюджеті відомства закладено 150 млн грн.

Про це Міністр соціальної політики України Юлія Соколовська заявила під час робочої поїздки у Запорізьку область.

«Ми спрощуємо життя людей: уже цього року ми запровадимо систему фронт-офісів, яка дозволить надавати соціальні сервіси в кожній ОТГ. Тепер для подачі документів на призначення різних видів соціальних допомог людині не треба буде їхати у районний чи обласний центр. Даний сервіс буде доступний навіть у маленькому населеному пункті. Щоб стимулювати ОТГ до розвитку цієї системи, Мінсоцполітики платитиме за кожен прийом документів із державного бюджету. На це передбачено 150 млн грн», - пояснила Юлія Соколовська.