Постійна комісія обласної ради з питань планування, бюджету і фінансів провела засідання

19 січня 2015, 19:34
Постійна комісія обласної ради з питань планування, бюджету і фінансів провела засідання19 січня відбулося засідання постійної комісії обласної ради. У ньому взяла участь голова обласної ради Валентина Коваленко. На початку засідання голова комісії Станіслав Овчаренко привітав присутніх з великим релігійним святом – Водохрещем. Потім члени комісії розпочали розглядати питання порядку денного.

Особливу увагу приділили обговоренню кошторису області на 2015 рік. Інформацію із цього питання озвучила директор Департаменту фінансів облдержадміністрації. Зокрема, Наталя Кравченко доповіла, що змінилися джерела надходжень до бюджету і видаткова частина. Постійна комісія обласної ради з питань планування, бюджету і фінансів провела засіданняПриміром, з 25% до 15% зменшилися відрахування до обласного бюджету податку на доходи фізичних осіб. Водночас, з’явилося нове джерело доходів – податок на прибуток підприємств у розмірі 10%. Медицина та освіта фінансуватимуться за рахунок субвенцій з держбюджету. Наталя Кравченко доповіла й про інші особливості проекту обласного бюджету на 2015 рік.

Питання викликало жваве обговорення серед членів комісії. Активно задавали питання та надавали пропозиції депутати Віктор Роєнко, Максим Колісник, Володимир Кулеша, Станіслав Овчаренко та Олександр Турченяк. Постійна комісія обласної ради з питань планування, бюджету і фінансів провела засіданняЗрештою, питання про обласний бюджет рекомендували до розгляду на сесії обласної ради.

Також члени постійної комісії розглянули зміни, які планується внести до бюджету на 2014 рік та до Програми залучення інвестицій в економіку Черкаської області на 2011-2015 роки. Ці питання також були рекомендовані до розгляду на сесії. Також під час засідання депутати розглянули низку інших питань.