Активісти Народних рад районів хочуть бачити головами райдержадміністрацій гідних представників громад

20 січня 2015, 12:49
Активісти Народних рад районів хочуть бачити головами райдержадміністрацій гідних представників громад19 січня 2015 року голова обласної ради Валентина Коваленко зустрілася з представниками Народних рад Чигиринського та Шполянського районів.

Під час розмови активісти звернулись до голови обласної ради з проханням підтримати позицію своїх громад у питанні призначення на посади голів районних адміністрацій кандидатів «від народу», тобто тих, які пройшли народну люстрацію та здатні об’єднати місцеві громади.

«Ми сьогодні зіткнулися із проблемою нав’язування нам керівників, яких зовсім не сприймає громада, адже ці люди служили чи злодіяли при попередньому режимі. До того ж, все це робиться кулуарно, без врахування думки Народних рад й активістів майданів, дискримінуючи права й інтереси громадян. Ми таких керівників не хочемо. У них мета одна – захищати інтереси бізнесу, а не простих людей!», – заявили активісти.

Активісти Народних рад районів хочуть бачити головами райдержадміністрацій гідних представників громадЗокрема, члени Народної ради Шполянського району зауважують, що запропонована ними до затвердження кандидатура Станіслава Бойка, за словами голови облдержадміністрації Юрія Ткаченка, не пройшла затвердження в Адміністрації Президента України «по декількох критеріях». Однак, уточнюючи інформацію безпосередньо в Адміністрації Президента активісти дізнались, що жодних рішень щодо призначення будь-кого на посаду голови РДА не ухвалювалось.

– Люди стривожені. Нас сюди направили уяснити, яка там ситуація і яке остаточне рішення по призначенню керівника району. Адже ми не бажаємо, щоб колишні регіонали знову прийшли до влади й продовжили грабувати район… Звертаємось до Вас, Валентино Михайлівно, як представника інтересів громади області з проханням посприяти у вирішенні цього питання та допомогти нам відстояти інтереси наших краян, – зауважили представники Шполянщини.

Аналогічна ситуація й у Чигиринському районі, де громада не бажає бачити запропоновану кандидатуру Олега Островського на посаді керівника РДА.

Валентина Коваленко зауважила, що така проблема спостерігається не лише в Чигиринському і Шполянському, але й «в ряді інших районів Черкащини. Люди сьогодні налаштовані дуже критично та готові відстоювати власні інтереси, аби знову не залишитись поза вирішенням долі власного краю».Активісти Народних рад районів хочуть бачити головами райдержадміністрацій гідних представників громад

– Звичайно, я звернуся до Юрія Олеговича із проханням звернути увагу на цю ситуацію, врахувати думку громади. Але ви маєте розуміти, чому ця проблема постала, що вашу думку «оминають». Навесні минулого року відбувалось погодження кандидатур на посади голів РДА у відкритому порядку: за «круглим столом» представники Народних рад і громад районів мали змогу обговорити й відстояти свою позицію щодо призначення запропонованої кандидатури від народу. Але згодом ми побачили, що не всі призначені посадовці на практиці підтвердили власну компетенцію й уміння. Тож і з’явилась потреба шукати людей професійних… В той же час, я переконана, що ми не повинні дискредитувати принципи Майдану, втрачати те, за що ми боролися й за що гинуть наші герої на Сході країни, – наголосила Валентина Михайлівна.