Підготовка до сесії: члени постійних комісій облради провели засідання

20 січня 2015, 19:54
Підготовка до сесії: члени постійних комісій облради провели засідання20 січня 2015 року відповідно до Регламенту роботи обласної ради провела чергове засідання комісія обласної ради з питань роботи галузей народного господарства. Вів засідання її голова Михайло Мушієк.

Враховуючи, що наступна сесія обласної ради має розглянути і затвердити обласний бюджет на 2015 рік, депутати насамперед заслухали директора Департаменту фінансів облдержадміністрації Наталю Кравченко, яка проінформувала присутніх про умови формування обласного кошторису на принципах децентралізації бюджетного процесу.
Підготовка до сесії: члени постійних комісій облради провели засідання
Ознайомившись із прогнозними показниками обласного кошторису, члени комісії в основному погодилися з показниками і джерелами доходів, витратною частиною, але запропонували внести зміни з окремих питань щодо соціальної складової, в т.ч. утримання будинків-інтернатів області, виділення необхідних сум на придбання інсуліну хворим на цукровий діабет та на гемодіаліз для лікування хворих на хронічну ниркову недостатність тощо.

У порядку контролю депутати заслухали звіт заступника начальника Служби автомобільних доріг Сергія Майданика про хід виконання рішення обласної ради №35-V від 23 липня 2010 року «Про затвердження комплексної програми відновлення, реконструкції та утримання автомобільних доріг в Черкаській області на 2010-2015 роки» та прийняли цю інформацію до відома.
Підготовка до сесії: члени постійних комісій облради провели засідання
На завершення своєї роботи члени комісії розглянули проект звернення Черкаської обласної ради до Президента України П.Порошенка, Прем’єр-міністра А.Яценюка, Голови Верховної Ради В.Гройсмана з приводу фінансової децентралізації, що вноситься на пленарне засідання депутатською групою «Гідність» і затвердили план роботи комісії на 2015 рік.

Напередодні в Умані відбулося засідання постійної комісії з питань житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу. Його провела голова комісії Галина Кучер. Депутати розглянули питання про обласний бюджет, про хід виконання рішення обласної ради «Про регіональну програму модернізації комунальної теплоенергетики Черкаської області на 2014-2015 роки» та спланували свою роботу у новому році.