Президія обласної ради розглянула і сформувала порядок денний сесії

21 січня 2015, 11:28
Президія обласної ради розглянула і сформувала порядок денний сесії20 січня 2015 року пройшло засідання президії обласної ради, під час якого було затверджено порядок денний чергової тридцять шостої сесії. Вела засідання голова обласної ради Валентина Коваленко.

У роботі президії також взяли участь голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко, заступник голови облдержадміністрації Віталій Коваль, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації та комунальних підприємств і закладів обласної ради.

Президія обласної ради розглянула і сформувала порядок денний сесіїПершим депутати розглянули і рекомендували внести до порядку денного сесії проект рішення про обласний бюджет на 2015 рік. За пропозицією Валентини Коваленко та за згодою членів президії, директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Наталія Кравченко озвучила лише додаткові зміни до бюджету, що були внесені після обговорення проекту обласного кошторису на засіданнях постійних комісій обласної ради. Зокрема, щодо здійснення розподілу субвенції з державного бюджету на надання пільг окремим категоріям громадян та коштів на пільгове обслуговування громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи; спрямування коштів на погашення кредиторської заборгованості тощо.

Президія обласної ради розглянула і сформувала порядок денний сесіїПід час обговорення змін, голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко звернувся з пропозицією передбачити кошти на виплату одноразової матеріальної допомоги у розмірі 50 тис. грн. сім’ям бійців з Черкащини, які загинули днями на сході України. Депутат Михайло Мушієк висловив пропозицію підтримати комунальне підприємство «Готельний комплекс «Дніпро» обласної ради та виділити додатково кошти на покриття витрат з утримання комплексу будівель по вул. Менделєєва, 4 («дача Андреєва»).

Члени президії підтримали зміни до бюджету на 2014 рік, що були викликані в частині міжбюджетних трансфертів з державного та місцевих бюджетів, а також перерозподілом призначень по головних розпорядниках коштів у межах затверджених обсягів.

Не викликали заперечень у членів президії пропозиції внести на розгляд депутатського корпусу зміни до Програми залучення інвестицій в економіку області на 2011-2015 роки; обласної комплексної програми «Турбота» на 2014-2020 роки; рішення обласної ради «Про заснування обласної стипендії перспективним спортсменам»; інформацію про хід виконання регіональної програми модернізації комунальної теплоенергетики Черкаської області на 2014-2015 роки.Президія обласної ради розглянула і сформувала порядок денний сесії

Депутати підтримали внести на розгляд пленарного засідання питання про надання у користування мисливських угідь ТОВ «Мисливське господарство «Кам’яна дубина» для ведення мисливського господарства на території Черкаського району.

Значна кількість питань стосувалися управління майном обласної комунальної власності. Зокрема, обговорено Програму приватизації об’єктів обласної комунальної власності на 2015 рік; оренди майна комунальних підприємств «Управління по експлуатації Будинку рад і об’єктів обласної комунальної власності», «Аеропорт Черкаси» та «Готельний комплекс «Дніпро»; оренду майна бюджетними установами; передачі, списання майна комунальної власності й відчуження об’єктів спільної власності територіальних громад області.Президія обласної ради розглянула і сформувала порядок денний сесії

Депутати також розглянули кадрові питання; зміну найменування та затвердження Статуту комунального закладу «Черкаський обласний центр планування сім’ї та репродукції людини Черкаської обласної ради»; підтримали план роботи обласної ради на поточний рік, ряд звернень Черкаської обласної ради та депутатів до центральних органів державної влади та розглянули низку інших питань, що рекомендовано винести на розгляд сесії обласної ради.