Депутати Драбівської районної ради прийняли бюджет на 2015 рік

21 січня 2015, 14:02
Депутати Драбівської районної ради прийняли бюджет на 2015 рік20 січня 2015 року відбулась 46 позачергова сесія Драбівської районної ради, яку провів її голова Володимир Дзега.

У роботі сесії взяли участь голова районної державної адміністрації Сергій Поволоцький, начальники управлінь і відділів райдержадміністрації, керівники підприємств, установ, організацій, сільські, селищні голови, представники правоохоронних органів, засобів масової інформації, громадськість району.

Перед розглядом порядку денного, згідно з Регламентом районної ради, з депутатським зверненням щодо вирішення земельного питання виступив депутат районної ради Володимир Рой.

Після цього народні обранці приступили до обговорення питань, винесених на пленарне засідання сесії. Найважливішим з них стало затвердження районного бюджету на 2015 рік.

Депутати Драбівської районної ради прийняли бюджет на 2015 рікЗ інформацією про формування кошторису району на поточний рік перед присутніми виступила начальник фінансового управління райдержадміністрації Тетяна Близнюк. Вона зазначила, що обрахування показників районного бюджету здійснювалось відповідно до правових і методологічних норм, визначених у Бюджетному кодексі України, Податковому кодексі України, Законі України «Про Державний бюджет України на 2015 рік», постанові Верховної Ради «Про основні напрями бюджетної політики на 2015 рік». Тетяна Миколаївна проаналізувала структуру доходів та видатків бюджету, відповіла на запитання учасників засідання сесії.

Детально обговоривши головний фінансовий документ на 2015 рік, депутати районної ради схвалили відповідне рішення.

У ході роботи були розглянуті також важливі питання галузі освіти. Зокрема, про пільговий проїзд учнів, вихованців та педагогічних працівників шкільними автобусами; організацію харчування окремих категорій учнів у загальноосвітніх навчальних закладах; встановлення розміру батьківської плати за харчування дітей в комунальних навчально-виховних комплексах «Загальноосвітня школа – дошкільний навчальний заклад» у 2015 році.

За результатами обговорення з усіх питань порядку денного прийнято відповідні рішення.