«Слава героям!» – скандували черкасці, зустрічаючи земляків-бійців мотопіхотного батальйону

26 січня 2015, 12:09
«Слава героям!» – скандували черкасці, зустрічаючи земляків-бійців мотопіхотного батальйону24 січня 2015 року на Соборній площі керівництво області разом з рідними, близькими і жителями міста зустрічали військовослужбовців, які в порядку ротації приїхали додому на відпочинок. Це майже сотня бійців 14-го мотопіхотного батальйону (колишнього батальйону «Черкаси»).

Зустріти наших захисників прийшло також кілька сотень жителів м. Черкаси. Вони одразу, тільки військові ступили на рідну землю, яку захищали довгих п’ять місяців, почали скандувати «Дякуємо!». Рідні і близькі не стримували емоцій: над площею лунали радісні вигуки, сміх, оплески.

Коли військові вишикувалися, до них з вітальним словом звернулися голова обласної ради Валентина Коваленко, голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко, обласний військовий комісар Євген Курбет.

– Ви – наші герої! – звернувся до бійців голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. – Я дякую кожному з вас за важливу справу, яку ви робите для українського народу, для Батьківщини. Саме ви стоїте між війною та миром!

Голова обласної ради Валентина Коваленко, вітаючи бійців з поверненням на відпочинок, зазначила, що вся громада Черкащини молилася за вас, і сьогодні ми щасливі з того, що ви повернулися живі й здорові.
«Слава героям!» – скандували черкасці, зустрічаючи земляків-бійців мотопіхотного батальйону
– Я знаю, що скільки б не допомагали і ми, і волонтери (особливо волонтери!), – все одно не змогли, напевне, забезпечити для вас тих умов, де б можна було перебувати комфортно. Війна не має таких умов. І ось в тих умовах, іноді жорстких і жорстоких, ви випробувалися як справжні чоловіки, як справжні бійці і захисники, бо ви знали там на передовій, тримаючи оборону, що тут ваші дружини, діти, мами. І спасибі за те, що ви витримали! — подякувала Валентина Коваленко бійцям і закликала:

– Пам’ятаймо Симоненкові слова: «Україно, ти моя молитва, ти моя розпука вікова… Гримотить над світом люта битва за твоє життя, твої права». Зараз іде війна, і ви у цій війні перші, ви – наша надія. І я би закликала всіх чоловіків, які зараз знаходяться на порозі четвертої хвилі мобілізації, не соромитися, приходити, виявляти ту мужність, яку свого часу проявили ви, хлопці. Хай доля буде прихильного до кожного з вас і до ваших родин. А все, що у наших можливостях, ми будемо і надалі робити, щоб відстояти цілісність нашої держави, її суверенітет, – наголосила Валентина Коваленко.

На жаль, перебування на передовій не обійшлося у боях з терористами без втрат: троє наших земляків загинули, кілька десятків – дістали поранення. Під час проведення заходу пам\'ять загиблих вшанували хвилиною мовчання.

Удома військовики перебуватимуть від 10 до 25 днів. Потім - знову на передову.
«Слава героям!» – скандували черкасці, зустрічаючи земляків-бійців мотопіхотного батальйону
Військовослужбовців окремого мотопіхотного батальйону керівництво області нагородило відзнакою облдержадміністрації та обласної ради «За особливі заслуги перед Черкащиною».

Отримали нагороди і низка бійців батальйону. За сумлінне ставлення до виконання службових обов’язків, високий професіоналізм, відданість Батьківщині та українському народу, мужність та стійкість, проявлені при виконанні завдань у зоні проведення АТО, нагороджено відзнакою «365 років утворення Української козацької держави» на честь ювілею та проголошення міста Чигирин столицею Української козацької держави: підполковника Тіхонова Олександра Івановича; капітана Манжугу Віталія Григоровича; старшого лейтенанта Мельника Володимира Анатолійовича; старшого сержанта Орапа Сергія Васильовича; рядового Азізова Василя Геннадійовича;старшого солдата Зінченка Ігоря Петровича; солдата Букву Василя Яковича.