Відбулася сесія Золотоніської районної ради

28 січня 2015, 20:10
Відбулася сесія Золотоніської районної ради 28 січня 2015 року відбулась чергова тридцята перша сесія районної ради. Головував на засіданні очільник районної ради Валерій Саранча.

У роботі пленарного засідання взяли участь заступник голови Золотоніської райдержадміністрації Андрій Ляпкало, керівники відділів і управлінь райдержадміністрації, територіальних органів виконавчої влади, правоохоронних органів, Золотоніської ОДПІ, військовий комісар Золотонісько-Драбівського об’єднаного міського військового комісаріату, представники місцевих засобів масової інформації, сільські голови.

На початку пленарного засідання, присутні у залі засідань вшанували хвилиною мовчання пам\'ять героїчно загиблого в зоні проведення антитерористичної операції на сході країни земляка, уродженця села Плешкані, військовослужбовця 95-ої окремої аеромобільної бригади В’ячеслава Олеговича Гагу.

У ході сесії було розглянуто велику кількість питань порядку денного, які попередньо було детально опрацьовано під час засідань постійних комісій районної ради.

Першим і одним з основних питань, яке розглянули депутати було ,,Про програму економічного та соціального розвитку Золотоніського району на 2015 рік”.

З інформацією щодо неї виступив начальник відділу економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації Володимир Денисенко, який зазначив, що основною метою Програми є посилення ефективності спільних дій райдержадміністрації, територіальних органів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади в районі, підприємств, установ та організацій, що ґрунтуються на досягненні основних цілей та пріоритетів розвитку району. Програма економічного і соціального розвитку Золотоніського району на 2015 рік направлена на підвищення якості життя мешканців району та приведення його стандартів до рівня країн Європи.

Активну участь в обговоренні цього питання порядку денного сесії взяли голова районної ради Валерій Саранча, депутат Юрій Хвиль. Відбулася сесія Золотоніської районної ради

У подальшій своїй роботі депутатський корпус Золотоніської районної ради ухвалив доповнення та зміни до районних програм «Турбота» на 2014-2020 роки, зокрема, надання одноразової грошової допомоги громадянам; функціонування та розвитку системи цивільного захисту району; забезпечення мобілізаційної готовності та мобілізації, створення регіонального матеріально-технічного резерву щодо попередження і ліквідації надзвичайних ситуацій у мирний час та особливий період на 2014 - 2015 роки, а також до Положення про порядок та умови надання районною радою одноразової грошової допомоги громадянам за рахунок коштів районного бюджету.

Варто зазначити, що особливу увагу в ході своєї роботи депутати приділили затвердженню районного бюджету на 2015 рік.

До виступу з цього питання було запрошено начальника фінансового управління райдержадміністрації Олену Носенко. У своєму виступі вона відзначила, що до складу доходів районного бюджету у 2015 році будуть зараховуватися податки і збори, передбачені відповідними статтями Бюджетного кодексу України. Прогнозні обсяги надходжень з кожного із визначених доходних джерел розраховані з їх реальної оцінки за попередні базові періоди на підставі розрахунків Золотоніської ОДПІ Головного управління Державної фіскальної служби у Черкаській області, структурних підрозділів райдержадміністрації та прогнозних показників економічного і соціального розвитку району на 2015 рік. Як зазначила Олена Іванівна, при формуванні доходної частини районного бюджету було також враховано зміни положень Бюджетного та Податкових кодексів України в частині місцевих бюджетів, а саме:
- запроваджено нові види трансфертів;
- систему балансування замінено системою бюджетного вирівнювання,
яка передбачає горизонтальне вирівнювання податкоспроможності районного бюджету залежно від рівня надходжень на одного жителя податку на доходи фізичних осіб;
- скасовано розмежування джерел загального фонду на власні та закріплені доходи;
- збільшено норматив відрахувань до районного бюджету податку на доходи фізичних осіб.

Стосовно видаткової частини районного бюджету, начальник фінансового управління Олена Носенко зауважила, що розрахунок прогнозованого обсягу видатків районного бюджету також здійснено з урахуванням відповідних вимог Бюджетного кодексу України та Закону України , «Про Державний бюджет України на 2015 рік».

Участь в обговоренні проекту районного бюджету взяли голова районної ради Валерій Саранча, депутати - Юрій Пономаренко, Юрій Хвиль, сільські голови.

Про види суспільно корисних, громадських робіт та перелік об’єктів для їх відбування проінформував інспектор Золотоніського міськрайонного підрозділу кримінально-виконавчої інспекції управління Державної пенітенціарної служби України в Черкаській області Олександр Скрипник.

Традиційно депутати районної ради розглянули питання регулювання земельних відносин, питання управління об’єктами комунальної власності.

Також у ході своєї роботи депутатський корпус підтримав запити депутатів районної ради Тетяни Єремєєвої та Юрія Хвиля, затвердив перспективний план роботи Золотоніської районної ради на І півріччя 2015 року та розглянув інші питання порядку денного.