«Воїни АТО можуть розраховувати на підтримку влади», – Валентина Коваленко

29 січня 2015, 18:21
«Воїни АТО можуть розраховувати на підтримку влади», – Валентина КоваленкоУчасники АТО на Черкащині отримуватимуть всі соціальні гарантії від держави та відчуватимуть належне ставлення до себе, як до героїв. Це незмінна позиція обласної влади. Її вкотре підкреслив випадок, який трапився зі шполянином Віктором Савчуком.

Віктор – активний учасник Євромайдану, потім захищав нашу Батьківщину на Сході України у складі Нацгвардії. 5 місяців тому чоловік у бою з сепаратистами отримав важке поранення під Дебальцево. Пораненого Віктора Савчука лікували у Харкові, Артемівську, потім – Київ, і нещодавно бійця забрали на лікування до Німеччини, де він переніс низку операцій та був визнаний непридатним до військової служби.

Потім вже на батьківщині він вступив у інший бій – із бюрократичною машиною і чиновницьким формалізмом. Через ці перепони йому не вдавалося отримати належні соціальні гарантії. 19 січня Віктор Савчук, який є ще й активістом Народної ради Шполянського району, звернувся по підтримку до голови обласної ради. Тоді Валентина Коваленко запевнила Віктора Савчука, що він не залишиться наодинці зі своїми проблемами. Так і сталося.«Воїни АТО можуть розраховувати на підтримку влади», – Валентина Коваленко

Щойно надійшли медичні документи до КЗ «Черкаський обласний центр медико-соціальної експертизи Черкаської обласної ради», до чоловіка додому в Шполу виїхала обласна МСЕК №2 разом з головним лікарем, Заслуженим лікарем України, Героєм Чорнобиля Владленом Лепським. Вони оглянули хворого, встановили групу інвалідності та склали індивідуальну програму реабілітації на основі форми 088.

Ця категорія хворих – на особистому контролі очільників області, та головного лікаря закладу Владлена Лепського. Тому медико-соціальна експертиза одразу розглядає документи учасників АТО і виносить рішення згідно з чинним законодавством.

Нині Віктор Савчук вдячний усім, хто допоміг йому із оформленням необхідних документів. Попереду у нього – тривалий процес реабілітації. Медики-експерти впевнені: чоловік зможе вести активне життя. Якщо ж у Віктора виникне потреба в інших, додаткових засобах реабілітації, його індивідуальну програму реабілітації відкоригують згідно зі станом здоров’я. «Воїни АТО можуть розраховувати на підтримку влади», – Валентина Коваленко

Головний лікар комунального закладу «Черкаський обласний центр МСЕ Черкаської обласної ради» Владлен Лепський говорить: «Служба медико-соціальної експертизи постійно підтримує учасників АТО та їхні родини: відсилає гуманітарні вантажі в зону антитерористичної операції, підтримує колег-лікарів, які поїхали на передову чи повернулися звідти, допомагає родинам учасників АТО. Усі відповідні структури області намагаються працювати на совість».

Коментуючи випадок із Віктором Савчуком, голова обласної ради Валентина Коваленко підкреслила: для обласної влади підтримка черкаських воїнів та їхніх родин – пріоритетне питання.

– Ми робитимемо усе для того, щоб наші захисники відчули до себе належне ставлення, на яке вони заслуговують, – запевняє голова обласної ради.