Представники влади області зустрілись із головою німецької організації «Допомога дітям Чорнобиля»

29 січня 2015, 19:14
Представники влади області зустрілись із головою німецької організації «Допомога дітям Чорнобиля»29 січня 2015 року перший заступник голови обласної ради Наталія Кравцова та заступник голови облдержадміністрації Віталій Коваль зустрілися із головою німецької організації «Допомога дітям Чорнобиля» Ервіном Кохом за участі керівника обласної організації «Діти Чорнобиля» Ольги Янчук й директора Департаменту соціального захисту населення Руслана Чикала.

Співпрацю із організацією інвалідів «Діти Чорнобиля» Ервін Кох розпочав у 1993 році. З цього ж року почала діяти програма «Сім’я – сім’ї», згідно якої німецькі сім’ї надають грошову та гуманітарну допомогу українським сім’ям, діти яких постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. За 22 роки співпраці між організаціями у Німеччині оздоровлено понад 200 постраждалих дітей терміном 30 днів, прооперовано 4 дитини, пройшли курс реабілітації – 12, обстеження – 16.

Представники влади області зустрілись із головою німецької організації «Допомога дітям Чорнобиля»За словами Ольги Янчук, Ервін Кох щорічно направляє гуманітарні вантажі до обласної організації інвалідів «Діти Чорнобиля», які в подальшому розподіляються між нашими районними та міськими організаціями.

Уся допомога адресна, тож надається відповідно до потреб кожної окремої родини. Так, присутня на зустрічі сім’я Ольги Гребенюк, у якої дитина має тяжке захворювання та перебуває у критичному стані, отримала запрошення до німецької лікарні, де отримає повний курс лікування та реабілітації. Також кожна з присутніх родин отримала від німецького благодійника грошову допомогу.

Представники влади області зустрілись із головою німецької організації «Допомога дітям Чорнобиля»У свою чергу представники влади області висловили вдячність Еріху Коху за його багаторічну підтримку малозабезпечених сімей Черкащини. Вони відзначили, що в цей складний для України час німецька організація «Допомога дітям Чорнобиля» не припиняє допомагати родинам, даруючи їм надію на майбутнє. Принагідно Наталія Кравцова та Віталій Коваль вручили керівнику організації ювілейну відзнаку «200 років з Дня народження Т. Г. Шевченка», Подяку за сумлінну працю та вагомий особистий внесок у допомогу українським сім’ям, у складі яких є діти постраждалі внаслідок Чорнобильської катастрофи та український символ – вишитий рушник.

Наприкінці зустрічі Ервін Кох відзначив, що він допомагає людям за покликом серця сім’ї.

– Я сам пережив важкі повоєнні часи. Ми також отримували гуманітарну допомогу від інших країн. Тому я розумію, що зараз переживають ці родини, до постійних бід яких додалися ще труднощі, викликані військовими діями на Сході України, – зазначив Ервін Кох.