У художній музей «завітали» історичні постаті майбутнього

20 лютого 2015, 13:49
У художній музей «завітали» історичні постаті майбутньогоПід патронатом Дирекції художніх виставок Міністерства культури України у художньому музеї обласної ради відкрилася Всеукраїнська мистецька виставка «Історичні постаті майбутнього».

На ній представлено близько 100 робіт відомих українських художників: Юрія Іщенка, Івана Бондаря, Віктора Клименка, Івана Фізера, Миколи Теліженка, Петра Зикунова, Катерини Косьяненко та інших.

Історію творять критично мислячі особистості, на плечі яких часто лягає прогрес людства. Тоді вони – головні двигуни розвитку, надія у вирішенні складних соціальних, політичних та економічних завдань. У художній музей «завітали» історичні постаті майбутнього

На тлі подій сьогодення та самоідентифікації нашої нації і країни, творення нової історії і народжуються нові особистості, герої, котрі в майбутньому стануть своєрідним символом, візитною карткою нашого часу.

Портрет, як ніщо інше, може найкраще передати постаті, які творять наше сьогодення. Він вимагає, щоб поряд із зовнішньою схожістю людини відображувалися її духовні інтереси. До того ж, художник не лише реєструє зовнішні і внутрішні особливості портретованого, а й власне ставлення до моделі.
У художній музей «завітали» історичні постаті майбутнього
В цілому виставка має характер збірного образу портрету сучасника. Поряд з відомими в суспільстві особистостями – ліричні образи близьких людей. Для художників важливо було передати, що портрет дитини, бабусі, жінки, так само важливий, як і знакова постать.

Якщо архітектура лишає по собі сліди епох, то портрет є прямим доказом того, хто в ній жив. Свого роду це звернення в майбутнє для прийдешніх поколінь, для яких відкриється образ українця нашого часу.

Портрети, що були створені художниками з усієї України і потрапили в експозицію Черкаського художнього музею, є свідченням високого рівня професіоналізму авторів, особистим баченням героя майбутнього, котрий, з позиції митця, неодмінно є історичною постаттю, творцем сьогодення та майбутнього.

Виставка діє протягом місяця.