Запобігання та протидія проявам корупції в органах виконавчої влади та місцевого самоврядування

20 лютого 2015, 13:51
Запобігання та протидія проявам корупції в органах виконавчої влади та місцевого самоврядуванняВ обласному центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів пройшов короткостроковий тематичний семінар для державних службовців, посадових осіб органів місцевого самоврядування, до посадових обов’язків яких належить здійснення за місцем роботи заходів контролю за дотриманням антикорупційного законодавства

Корупція, як соціальне явище, притаманна будь-якому суспільству, будь-якій державі, жодна країна у світі сьогодні не може оголосити себе вільною від корупції. Однак окремим країнам світу вдається ефективно боротися з цим негативним явищем.

Аналіз рівня корупції в Україні свідчить про те, що за сучасних умов її прояви стали тими чинниками, що створюють реальну загрозу національній безпеці та демократичному розвитку країни.

Під час семінару посадовці обговорили основні положення антикорупційного законодавства України, шляхи запобігання та врегулювання конфлікту інтересів у діяльності державних службовців та посадових осіб органів місцевого самоврядування, контроль і нагляд за виконанням законів у сфері запобігання і протидії корупції, підстави і порядок здійснення адміністративних дій у справах її виявлення або інших правопорушень, взаємодію державних органів та органів місцевого самоврядування з правоохоронними органами у сфері запобігання та протидії корупції, детінізацію доходів та відносин у сфері зайнятості населення.

Програму семінару реалізовували представники прокуратури м. Черкаси, сектору з питань запобігання та виявлення корупції обласної державної адміністрації, управління державної служби Головдержслужби України в Черкаській області, Державної фіскальної служби в Черкаській області.