Черкащани на Соборній площі віддали останню шану Героєві АТО Сергію Амбросу

21 лютого 2015, 14:05
Черкащани на Соборній площі віддали останню шану Героєві  АТО Сергію АмбросуЧеркаська громада обласного центру сьогодні прощалася з Героєм АТО Сергієм Сергієвичем Амбросом. 24-х річний молодший лейтенант полку «Азов» днями загинув у боях з сепаратистами і бойовиками-найманцями в місті Широкіно, захищаючи на сході нашу державу.

Сльози, сум та скорбота наповнила площу, куди прийшло понад тисячу людей. А це, насамперед, близькі друзі, колишні однокласники, бойові побратими, громадські активісти. Черкащани на Соборній площі віддали останню шану Героєві  АТО Сергію Амбросу

Разом з ними провести в останню путь Воїна і Захисника прийшли голова обласної ради Валентина Коваленко, голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко, міський голова Сергій Одарич, народний депутат України Олег Петренко, який також воював у полку «Азов» і прекрасно знав його як воїна і як земляка.

Представники духовенства провели відспівування та молебень за упокій Сергія, попросили у Господа вічне царство душі загиблого.Черкащани на Соборній площі віддали останню шану Героєві  АТО Сергію Амбросу

– Герої не вмирають! – наголосила у виступі голова обласної ради. – Воїни, захисники –для нас будуть завжди живі. Бо вони віддали найдорожче в ім’я рідних, держави – своє життя. Смерть наших кращих синів – не марна, як дехто хоче нам нав’язати думку. Вони загинули задля того, щоб ми могли спокійно іти на роботу, щоб до школи спокійно ішли наші діти, щоб ми не чули пострілів і не бачили ворожих танків на наших вулицях. Перед такими важкими випробуваннями ми маємо бути ще згуртованішими, стійкішими. Не дамо агресорові такої надії.

Валентина Коваленко подякувала Сергію за його подвиг і батькам за виховання сина-героя. Черкащани на Соборній площі віддали останню шану Героєві  АТО Сергію Амбросу

Керівники області вручили рідним Сергія Амброса Почесну грамоту облдержадміністрації та обласної ради та відзнаку «За заслуги перед Черкащиною», якою його нагороджено посмертно.

На завершення молебню і траурного мітингу всі присутні мали змогу попрощатися із земляком, вклонитися та покласти квіти.