У художньому музеї обласної ради відкрилася виставка творів, присвячена пам’яті воїна батальйону «Азов» Романа Сокуренка

27 лютого 2015, 11:34
У художньому музеї обласної ради відкрилася виставка творів, присвячена пам’яті воїна батальйону «Азов» Романа СокуренкаУ Черкаському обласному художньому музеї обласної ради відкрилася персональна виставка юної художниці з Корсунщини Юлії Деревінської. Експозиція присвячена пам’яті воїна батальйону «Азов» Романа Сокуренка із позивним «Сокіл». На виставці представлено 14 творів, виконаних в різних техніках (олійний живопис, акварель, графіка).

Своєму земляку, який брав участь у Революції гідності, а з початком бойових дій на сході України вступив добровольцем до батальйону «Азов», юна художниця присвятила дві картини: «Герої не вмирають» і «Подвиг «Сокола». 10 серпня в бою під Іловайськом тяжко поранений Роман рятував своїх бойових побратимів. Тривалий час за його життя боролися лікарі в Україні і в Німеччині, однак 23 вересня мужнього воїна не стало.

У художньому музеї обласної ради відкрилася виставка творів, присвячена пам’яті воїна батальйону «Азов» Романа СокуренкаТрагізм долі десятків тисяч маленьких українців Донбасу, їх страх і безпорадність перед навалою російських танків Юля передала в картинах «У війни не дитяче обличчя», «Зона АТО».

Довідково:
Юлія Деревінська народилася 4 серпня 2000 р. в селі Миколаївка Братського району Миколаївської області. Нині проживає в селі Нетеребка Корсунь – Шевченківського району. Вона – дворазовий лауреат щорічної (2013, 2014 рр.) обласної виставки дитячого образотворчого мистецтва, присвяченої дню народження Т.Шевченка. У 2014 р. отримала Гран-прі Всеукраїнського мистецького конкурсу «Різдвяні мініатюри» (м. Київ), виборола І місце на конкурсі-фестивалі «Юні таланти» (м. Богуслав Київської області). Юля навчається на відділенні «образотворче мистецтво» в Драбівській дитячій школі мистецтв (викладач Байда Я П.).