На сесії Камʼянської районної ради

02 березня 2015, 12:24
На сесії Камʼянської районної ради27 лютого 2015 року голова районної ради Сергій Морозов провів засідання чергової сесії районної ради VI скликання. У роботі сесії взяли участь голова райдержадміністрації Андрій Плєшкань, начальники відділів і управлінь райдержадміністрації, керівники установ та організацій, міський та сільські голови, керівники правоохоронних органів, представники засобів масової інформації.

До порядку денного сесії внесено 17 питань, які попередньо було розглянуто на президії районної ради та на постійних комісіях.

З метою забезпечення прав і свобод громадян, гарантованих Конституцією України, зміцнення територіальної цілісності країни районна рада схвалила заяву депутатів Камʼянської районної ради щодо підтримки Звернення Верховної Ради України до Організації Об’єднаних Націй, Європейського Парламенту, Парламентської Асамблеї Ради Європи, Парламентської Асамблеї НАТО, Парламентської Асамблеї ОБСЄ, Парламентської Асамблеї ГУАМ, національних парламентів держав світу про визнання Російської Федерації державою-агресором та ЛНР, ДНР терористичними організаціями.

Депутати районної ради заслухали звіт про виконання районного бюджету за 2014 рік; виконання Програми економічного і соціального розвитку району за 2014 рік; внесли зміни до районного бюджету на 2015 рік, Програми економічного і соціального розвитку району на 2015 рік та Програми енергоефективності Камʼянського району на 2012-2015 роки.

З метою сприяння продуктивній зайнятості населення, запобіганню безробіття, регулювання ринку праці депутати одноголосно затвердили програму зайнятості населення Кам’янського району на період до 2017 року, а також схвалили районну комплексну програму функціонування та розвитку системи цивільного захисту району, створення місцевого матеріально-технічного резерву щодо попередження і ліквідації надзвичайних ситуацій у мирний час та особливий період на поточний рік.

Депутати заслухавли інформацію про стан законності, заходи щодо її зміцнення та результати діяльності прокуратури Камʼянського району; продовжили термін дії двох районних програм до 2020 року, а саме – поводження з твердими побутовими відходами та розвитку водопровідно-каналізаційного господарства.

Розглянуто та схвалено рішення про реорганізацію Камʼянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2 Камʼянської районної ради в Кам’янську спеціалізовану школу І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням окремих предметів.

З метою оплати проїзду вчителям загальноосвітніх навчальних закладів району здепутати атвердили Порядок забезпечення пільгового проїзду педагогічних працівників сільських загальноосвітніх шкіл району до місця роботи та в зворотному напрямку.

Одноголосно схвалили звернення депутатів Кам’янської районної ради Черкаської області до комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, Міністерства екології та природних ресурсів України, Черкаської облдержадміністрації та Черкаської обласної ради щодо створення національного природного парку «Холодний Яр» на території Камʼянського району.

На завершення роботи сесії депутати затвердили план роботи районної ради на ІІ квартал 2015 року.

Всі пропозиції та зауваження, висловленні депутатами районної ради під час обговорення, були враховані при прийнятті відповідних рішень.