Постійна комісія обласної ради з питань планування, бюджету і фінансів провела засідання

02 березня 2015, 20:13
Постійна комісія обласної ради з питань планування, бюджету і фінансів провела засідання2 березня відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань планування, бюджету і фінансів. Провів засідання голова комісії Станіслав Овчаренко. У ньому також взяла участь голова обласної ради Валентина Коваленко та заступник голови-керівник апарату ОДА Віталій Коваль.

На розгляд членів комісії виносилося шість питань. Зокрема, про Стратегію регіонального розвитку Черкаської області на період до 2020 року; про Програму економічного і соціального розвитку Черкаської області на 2015 рік; про звіт про виконання обласного бюджету за 2014 рік; про внесення змін до рішення обласної ради від 21.01.2015 №36-1/VI «Про обласний бюджет на 2015 рік»; про внесення змін до рішення обласної ради від 17.04.2014 №31-3/VI «Про обласну цільову програму «Призовна дільниця» на 2014 - 2016 роки» та про виконання рішення обласної ради від 28.03.2008 №16-6/V «Про програму розвитку виставково-ярмаркової діяльності в Черкаській області на 2008-2012 роки».

Про Стратегію регіонального розвитку Черкаської області на період до 2020 року присутнім доповів заступник директора Департаменту економічного розвитку і торгівлі ОДА Роман Карманнік. За його словами, Стратегія визначена як головний планувальний документ регіонального розвитку на середньострокову перспективу. За словами Романа Володимировича, стратегія ставить перед собою амбітну і важливу мету – перетворити Черкащину в приклад та зразок реформаторського регіону на шляху до європейської інтеграції України. Вона має забезпечити досягнення стратегічного бачення та створення регіону сталого розвитку, у якому гармонійно поєднуватимуться інноваційна високотехнологічна промисловість, екологічне сільське господарство, оздоровчий та історичний туризм; регіону високої якості життя та безпечного довкілля.Постійна комісія обласної ради з питань планування, бюджету і фінансів провела засідання

Доповів Роман Карманнік і про Програму економічного і соціального розвитку області на 2015 рік. Згідно з нею, пріоритетними напрямами розвитку області у 2015 році будуть: підтримка місцевого виробника; збільшення виробництва органічної та екологічно чистої продукції; модернізація та будівництво об’єктів електроенергетики та газопостачання; задоволення потреб споживачів у якісних товарах і послугах за доступними цінами; створення сприятливих умов для розвитку малого та середнього бізнесу тощо.

Розглянули під час засідання комісії і бюджетні питання. Директор департаменту фінансів ОДА Наталія Кравченко доповіла про виконання бюджету області-2014 та розповіла, які зміни планується внести до цьогорічного бюджету. Ці зміни, зазначила Наталія Миколаївна, належить внести у зв’язку із необхідністю виділення та перерозподілу коштів для реалізації звернень депутатів облради, головних розпорядників коштів, РДА та міськвиконкомів, а також для погашення кредиторської заборгованості станом на 01.01.2015.

Серед іншого, планується виділити 8 мільйонів гривень департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації на виконання обласної програми «Надання медичної допомоги хворим нефрологічного профілю» на 2014-2017 роки. Півмільйона гривень спрямовується Золотоніському районному бюджету для придбання апарату ультразвукової діагностики для Золотоніської ЦРЛ, ще 200 тисяч – для заміни вікон у Коробівському НВК. Близько 750 тисяч гривень заплановано виділити для придбання школам області наборів LEGO з програмним забезпеченням для вивчення окремих предметів у 1-10 класах в рамках обласної програми підвищення якості шкільної природничо-математичної освіти. Також, більше 2,5 мільйонів гривень виділяється на реконструкцію дитячого садочка у с. Степанки Черкаського району; майже 850 тисяч гривень на реконструкцію системи водопостачання у смт Лисянка; близько 2,9 мільйонів – на реконструкцію поліклініки під перинатальний центр КЗ «Черкаська обласна лікарня Черкаської обласної ради» по вул. Менделєєва, 3 в м. Черкаси. 650 тисяч спрямовується для надання субвенції містам та районам на виплату одноразової матеріальної допомоги одному з членів сім’ї загиблого в АТО.

Постійна комісія обласної ради з питань планування, бюджету і фінансів провела засіданняВідповідно до звернень депутатів Черкаської обласної ради розподілено 6 590,7 тис. грн вільного залишку, з яких: 4816,7 тис. грн. спрямовуються до бюджетів міст та районів шляхом надання відповідних субвенцій на соціально-економічний розвиток регіонів; 97,8 тис. грн. в рамках виконання обласних програм надається як субвенція державному бюджету на виконання програм соціально-економічного та культурного розвитку регіонів; 1676,1 тис. грн. спрямовано на поліпшення матеріально-технічної бази обласних бюджетних установ та ряд інших заходів. Передбачені змінами до бюджету і інші видатки.

Оскільки ці питання мають важливе значення для життя області, члени постійної комісії взяли активну участь у їхньому обговоренні. Пропозиції та зауваження висловлювали, зокрема, Віктор Роєнко, Станіслав Овчаренко, Володимир Брожик, Максим Колісник, Анжела Бойко. Розглянули під час засідання і решту питань порядку денного. Усі питання депутати рекомендували до розгляду на сесії обласної ради.