Черкащани вшанували пам\'ять Бориса Нємцова

03 березня 2015, 18:01
Черкащани вшанували пам'ять Бориса Нємцова3 березня 2015 року черкащани на Соборній площі вшанували пам\'ять російського політика, опозиціонера, друга України Бориса Нємцова, якого було вбито у Москві кілька днів тому. Все життя він підтримував незалежну Україну та публічно засуджував анексію Криму Росією, а також її дії на сході нашої держави.

Разом з небайдужими громадянами обласного центру, які прийшли з плакатами: «Росіє – прокинься!», «Свободу Надії Савченко», «Так – припиненню війни, ні – кровопролиттю», у мітингу взяли участь голова обласної ради Валентина Коваленко, голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко, ряд депутатів обласної ради, духовенство тощо.

Виступаючі наголошували, що путінський режим шляхом фізичного знищення інакодумців намагається і далі утримувати в страху і покорі своїх громадян, адже вбивство сталося напередодні маршу за нову демократичну Росію.Черкащани вшанували пам'ять Бориса Нємцова

Голова обласної ради Валентина Коваленко зауважила, що є інша Росія, інші політики в сусідній державі, які не прагнуть до імперського панування. Одним з таких був Борис Нємцов – людина прогресивна, високоморальна духом, яка не боялася говорити громадянам Росії правду, в тому числі і про Україну, розв’язану Путіним агресію, війну.

– Вірю, що там є послідовники, друзі, соратники Нємцова і його справа не загине. Росія – пробудиться, – наголосила Валентина Коваленко. – Ми подолаємо путінську агресію. Україна вистоїть. Ми будемо з вдячністю пам’ятати, що за нашу незалежність, цілісність держави боровся і Борис Нємцов.

На завершення акції присутні помолилися за упокій його душі та виконали Гімн України.