Депутати обласної ради, працюючи в постійних комісіях, формують порядок денний сесії

04 березня 2015, 18:10
Депутати обласної ради, працюючи в постійних комісіях, формують порядок денний сесії4 березня 2015 року депутати обласної ради провели засідання ще ряду постійних комісій, на яких обговорювали питання, що заплановано винести на чергове пленарне засідання обласної ради.

Так під головуванням Оксани Криницької проведено засідання комісії обласної ради з питань приватизації, власності, підприємництва, інвестицій та захисту прав споживачів.

В її роботі взяла участь голова обласної ради Валентина Коваленко.

До порядку денного комісії було внесено близько двадцяти питань.

Одними з перших члени комісії розглянули і рекомендували до порядку денного сесії питання про Стратегію регіонального розвитку Черкаської області на період до 2020 року; про Програму економічного і соціального розвитку Черкаської області на 2015 рік; про звіт про виконання обласного бюджету за 2014 рік та про внесення змін до рішення обласної ради від 21.01.2015 №36-1/VI «Про обласний бюджет на 2015 рік», з якими присутніх ознайомили відповідно заступник директора Департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації Роман Карманнік і директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Наталія Кравченко.

Потім члени комісії розглянули питання управління майном обласної комунальної власності – оренди, передачі, надання пільг в оплаті тощо, з якими ознайомила депутатів завідувач сектором ефективності використання майна управління майном обласної комунальної власності обласної ради Наталія Дудник.

Депутати обласної ради, працюючи в постійних комісіях, формують порядок денний сесіїТак, депутати рекомендували до порядку денного сесії питання про надання дозволу обласній станції переливання крові при надходженні заявок від закладів охорони здоров’я інших регіонів, Міністерства оборони України та Міністерства внутрішніх справ України передавати впродовж поточного року безоплатно компоненти та препарати донорської крові на загальну суму 600,0 тис. грн. з оформленням документів згідно з вимогами чинного законодавства України; про передачу в оренду згідно з чинним законодавством України частини нежитлових приміщень загальною площею 707 кв.м комунальному підприємству \"Річковий вокзал\" обласної ради; про встановлення на 2015 рік розміру річної орендної плати обласним організаціям ветеранів, Національної спілки письменників та ВОІ «Союз організації інвалідів України».

Члени комісії розглянули також питання щодо передачі з балансу КЗ «Черкаська обласна лікарня Черкаської обласної ради» на баланс КЗ «Канівський центр первинної медико-санітарної допомоги» електрокардіографу, а з балансу КЗ «Черкаський обласний інформаційно-аналітичний центр медичної статистики» обласної ради на баланс лікувальних закладів області комп’ютерної та периферійної техніки для впровадження телемедичних технологій. Також до розгляду на сесії рекомендували інші питання управління майном.

Цього ж дня під керівництвом Михайла Мушієка проведено засідання постійної комісії з питань роботи галузей народного господарства. Депутатами було розглянуто і рекомендовано включити до порядку денного сесії питання щодо Стратегії регіонального розвитку Черкаської області на період до 2020 року; про Програму економічного і соціального розвитку Черкаської області на 2015 рік; про звіт про виконання обласного бюджету за 2014 рік та про внесення змін до рішення обласної ради від 21.01.2015 №36-1/VI «Про обласний бюджет на 2015 рік».