Відбулась сесія Тальнівської районної ради

13 березня 2015, 17:21
Відбулась сесія Тальнівської районної ради13 березня 2015 року відбулася чергова сесія Тальнівської районної ради, яку провела голова ради Наталія Руснак. У засіданні взяли участь народний депутат України Валентин Ничипоренко, т.в.о. першого заступника голови райдержадміністрації Володимир Гречка, помічники – консультанти народних депутатів України Валентина Ничипоренка та Геннадія Бобова, керівники правоохоронних органів, голови місцевих рад, керівники сільськогосподарських підприємств та районних громадських організацій.

Перед початком сесії депутати районної ради та запрошені вшанували хвилиною мовчання загиблих в зоні АТО патріотів України та мирних жителів.

До присутніх звернувся народний депутат України Валентин Ничипоренко, який зупинився на процедурі впровадження Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад», а також відповів на запитання депутатів, що стосувалися земельного законодавства та оплати праці працівників бюджетних установ.

Наталія Руснак привітала депутатів та сільських голів, які відсвяткували свій день народження у міжсесійний період та вручила Почесну Грамоту райдержадміністрації і районної ради колишньому головному санітарному лікарю району Віктору Зозулі, який пропрацював на цій посаді майже 30 років та був звільнений у зв’язку з виходом на пенсію.Відбулась сесія Тальнівської районної ради

У ході сесії депутати заслухали інформацію про підсумки виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку району за 2014 рік та виконання районного бюджету за 2014 рік, з якою відповідно ознайомили начальник відділу економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації Тетяна Сандул та начальник фінансового управління райдержадміністрації Наталія Шпичак.

Також депутати обговорили питання про внесення змін до районного бюджету на 2015 рік.

Про районну програму створення та ведення містобудівного кадастру на 2015-2018 роки; районну програму коригування (оновлення) топографічної підоснови, схеми планування території та генеральних планів населених пунктів Тальнівського району на 2015-2020 роки доповів завідувач сектору містобудування та архітектури райдержадміністрації Микола Щербатий.

Під час засідання розглянуті питання про затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок і хід виконання районної комплексної програми функціонування та розвитку системи цивільного захисту; забезпечення мобілізаційної готовності та мобілізації, створення матеріально-технічного резерву щодо попередження і ліквідації надзвичайних ситуацій у мирний час та особливий період на 2014-2015 роки.Відбулась сесія Тальнівської районної ради

Депутати підтримали заяву Черкаської обласної ради щодо визнання Російської Федерації державою-агресором та схвалили звернення до Президента України, Прем’єр-Міністра України, Голови Верховної Ради України щодо призупинення підвищення тарифів на енергоносії та закупівельних цін на незбиране молоко від населення.

Також депутати заслухали інформацію прокурора Тальнівського району Сергія Зубенка про стан законності, заходи щодо її зміцнення та результати діяльності прокуратури району за 2014 рік. Голова районної ради Наталія Руснак проінформувала присутніх про стан реагування на звернення, запити й запитання депутатів районної ради.

З усіх питань порядку денного пленарного засідання ухвалено відповідні рішення.