Голова обласної ради ознайомилася із роботою закладів соціальної сфери Чорнобаївщини

18 березня 2015, 20:44
Голова обласної ради ознайомилася із роботою закладів соціальної сфери Чорнобаївщини18 березня 2015 року в ході робочої поїздки до Чорнобаївського району голова обласної ради ознайомилася з діяльністю ряду соціальних закладів.

Зокрема, Валентина Михайлівна оглянула центральну районну бібліотеку. Родзинкою закладу, про що наголошували керівники району, є наявність Інтернет-центру. Саме Чорнобаївщина однією з перших за програмою «Бібліоміст» отримала доступ до Інтернету. Доступ до мережі для користувачів бібліотеки є безкоштовним, тому чорнобаївці залюбки відвідують установу, де в Інтернет-центрі проводять різні заходи.
Голова обласної ради ознайомилася із роботою закладів соціальної сфери Чорнобаївщини
Валентина Коваленко цікавилася умовами праці, наповненням та оновленням книжкових фондів, передплатою періодичної преси, проблемами та шляхами їх вирішення. Було приємно відзначити, що працівники бібліотеки активно займаються пошуковою краєзнавчою роботою, підготовкою і написанням книг з історії рідного краю тощо.

Голова обласної ради передала користувачам бібліотеки кілька десятків книг, серед яких видання на Шевченківську тематику, альманах «Холодний Яр», власні праці Валентини Михайлівни та інші

Голова обласної ради ознайомилася із роботою закладів соціальної сфери ЧорнобаївщиниТакож Валентина Коваленко ознайомилася з діяльністю спорткомплексу, що розташований в смт Чорнобай. Його приміщення введене в дію ще у 1987 році і нині перебуває у районній комунальній власності. Такий комплекс чи не єдиний на Черкащині, адже має не тільки спортивну залу, але й діючий закритий плавальний басейн. На базі комплексу облаштовано тренажерні зали для занять боксом, іншими видами спорту, діють районна дитячо-юнацька школа, фізкультурно-оздоровчий клуб. Голова обласної ради ознайомилася із роботою закладів соціальної сфери Чорнобаївщини
Послугами палацу спорту користуються і мешканці сусідніх районів. Тут проводяться районні та обласні спортивні заходи тощо. Вихованці цього закладу є учасниками і призерами обласних змагань, чемпіонатів України, а гордістю тренерського колективу є Олеся Ус, яка стала срібною призеркою чемпіонату світу з боксу серед жінок, Сергій Мунька, якому присвоєно звання майстра спорту з боксу.

Утримання такого закладу вимагає належної фінансової підтримки. Тривалий час через обмежене грошове забезпечення тут не проводилися ремонтні роботи. Серед проблем, які порушили перед головою обласної ради, – будівництво на умовах співфінансування модульної котельні з подальшою заміною системи опалення, ремонт даху, заміна підлоги в ігровому залі, реконструкція плавального басейну тощо.