Переселенці з Донбасу побували на святі весни на Чигиринщині

24 березня 2015, 13:26
Переселенці з Донбасу побували на святі весни на ЧигиринщиніДнями переселенці з Донбасу, які проживають на Черкащині, побували на святі «Весняний птах – птах миру», яке відбулося на Чигиринщині. Серед організаторів благодійної акції було і КП «Агентство розвитку Черкащини» обласної ради.

Переселенці побачили славетний дуб Максима Залізняка та відвідали село Мельники, де відбулося саме свято. У програмі заходу були традиційне зазивання птахів, ярмарок дитячих виробів, акція з посадки дерев та майстер-класи із виготовлення ляльок-мотанок. Також усі охочі могли подивитися виставу від театру «Сучасник» та переглянути фільм «Птахи Холодного Яру». Переселенці з Донбасу побували на святі весни на Чигиринщині

Подяку організаторам за надану можливість побачити історичні місця Черкащини та пізнати її культуру висловив Олександр Лавриненко - керівник громадської організації «Спільнота Біженців з Донецька та Сходу України».

- Ми жителі різних міст зі Сходу України, потерпілі від військових дій, які втратили житло та роботу, деякі втратили рідних та близьких. Ми бажаємо жити і працювати, бажаємо не боятися виходити на вулицю, бажаємо безперешкодно любити свою Батьківщину. Ми потребуємо підтримки і порозуміння інших громадян України. Саме в такі моменти я розумію, що ми єдині в своїх думках і прагненні до миру, - зазначив Олександр Лавриненко.