Військовослужбовці Національної гвардії України відзначили річницю створення

27 березня 2015, 13:02
Військовослужбовці Національної гвардії України відзначили річницю створення26 березня 2015 року у військовій частині 3061 м. Черкаси відзначили першу річницю створення Національної гвардії України. Військові приймали вітання та нагороди від свого керівництва, голови обласної ради Валентини Коваленко та голови облдержадміністрації Юрія Ткаченка.

На початку урочистих заходів, присутні хвилиною мовчання вшанували загиблих у війні на Сході України.

Як зауважили у виступах керівники частини, черкаські нацгвардійці пройшли багато: були й у м. Донецьку, при захопленні сепаратистами місцевої обладміністрації, боронили райвідділ міліції у м. Маріуполі й несли службу на блокпостах на Луганщині. При цьому всі військові проявили неабияку мужність, залишилися вірними присязі та, що найголовніше, – всі живі й здорові повернулися додому.

Військовослужбовці Національної гвардії України відзначили річницю створенняЗа словами Валентини Коваленко та Юрія Ткаченка, на сьогодні Національна гвардія України – є основою безпеки та надійною опорою суверенітету держави, адже відмінно забезпечує обороноздатність країни. В цей важкий для Батьківщини час, військовослужбовці демонструють мужність та героїзм, відвагу та самопожертву, відчайдушність та бойове братство кожного дня, кожної години, кожної миті.

У ході свята кращих військовослужбовців частини було нагороджено військовими відзнаками і грамотами.

До слова, наразі черкаські нацгвардійці дбають про громадський порядок в обласному центрі. Навіть у своє свято багато хто на службі. Нацгвардійці запевняють, що при першому ж наказі знову їхати в зону АТО – не зволікатимуть ні на мить.