У Черкасах відкрили «Вікно в Америку»

02 квітня 2015, 19:43
У Черкасах відкрили «Вікно в Америку»2 квітня у КЗ «Черкаська обласна універсальна наукова бібліотека ім. Т. Шевченка» Черкаської обласної ради відкрили інформаційно-культурний центр «Вікно в Америку». Цей центр допомогло відкрити Посольство США в Україні. Він створений для тих, кого цікавить інформація про Сполучені Штати Америки.

Новий центр «Вікно в Америку» обладнаний комп’ютерами, принтерами, має доступ до інтернету та широке коло англомовних матеріалів, зокрема популярних американських фільмів, книжок, ігор для дітей. Крім того, центр надаватиме доступ до дослідницьких баз даних.

Обласна бібліотека ім.Т.Шевченка постійно бере участь у різноманітних грантових програмах. «Вікно в Америку» став чотирнадцятим грантівським проектом, який реалізував заклад, і сьомим – саме за підтримки Сполучених Штатів Америки, розповіла директор бібліотеки Лілія Капкаєва.

У Черкасах відкрили «Вікно в Америку»– В рамках реалізації проекту наші відвідувачі будуть мати можливість безкоштовно користуватися ресурсами центру, інтернетом. Брати активну участь у різних заходах і удосконалювати англійську мову. Я впевнена, що робота цього центру надасть нам можливість залучити до бібліотеки більше відвідувачів, а особливо молодь, - говорить керівник закладу.

Символічну стрічку під час відкриття інформаційно-культурного центру перерізали голова обласної ради Валентина Коваленко і заступник аташе з питань культури Посольства США в Україні Рейчел Етвуд Мендіола.

– Уже вчотирнадцяте наша наукова бібліотека ім.Тараса Шевченка виграла грант. І тепер у тісних зв’язках з американськими друзями отримає можливість розширити «Вікно в Америку», зробити його світлішим, прозорішим. Адже на меті цього проекту є популяризація життя американців, історії Америки і допомога нашим бібліотекам. Хочу подякувати працівникам нашої бібліотеки за енергійність і невгамовність, а американським друзям – за допомогу і співпрацю, - зазначила Валентина Коваленко.

У Черкасах відкрили «Вікно в Америку»Мета нового центру – дати людям можливість отримати більше інформації про США, розповіла присутнім Рейчел Етвуд Мендіола. Бібліотека може запропонувати користувачам англомовні ресурси, вивчення англійської мови, різноманітні клуби і зустрічі, перегляд фільмів. Тут усі зацікавлені знайдуть матеріали про уряд Сполучених штатів Америки, економіку, культуру, історію. До уваги викладачів англійської мови - матеріали, які допоможуть їм вдосконалити викладання. Бізнесмени зможуть почати свій бізнес, шукаючи інформацію про можливих партнерів, про правила ведення бізнесу в США.

– Я хочу подякувати всім вам за те, що ви добре попрацювали, щоб відкрити це «Вікно в Америку». Я хочу подякувати директору бібліотеки і її працівникам за напружену роботу. А також ми вдячні представникам черкаської обласної влади за підтримку цього проекту, - зауважила представниця американського Посольства.

Інформаційно-культурний центр «Вікно в Америку» працюватиме щоденно, крім п’ятниці, з 10.00 по 19.00. У вихідні – до 18.00.