Президія обласної ради сформувала порядок денний 39 сесії

23 квітня 2015, 21:35
Президія обласної ради сформувала порядок денний 39 сесії23 квітня відбулося засідання президії обласної ради напередодні чергової сесії. Воно пройшло під головуванням Валентини Коваленко. Участь у засіданні взяв також голова обласної державної адміністрації Юрій Ткаченко і заступник голови ОДА Юрій Сас, керівники Департаментів, управлінь і підприємств.

Спочатку розглянули питання про звіт голови обласної ради. Валентина Коваленко зазначила, що це звіт не тільки про роботу голови, але й усієї обласної ради. Він був опублікований на сайті обласної ради та у газеті «Черкаський край», а також розданий усім депутатам.

Також народні обранці розглянули низку обласних програм, які планується ухвалити на сесії. Про обласну комплексну програму щодо медичного, соціального забезпечення, адаптації, психологічної реабілітації, професійної підготовки (перепідготовки) учасників АТО на 2015-2017 роки доповів директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Руслан Чикало. Президія обласної ради сформувала порядок денний 39 сесіїЗа його словами, метою Програми є забезпечення вирішення нагальних питань соціального захисту і реабілітації учасників антитерористичної операції, членів їх сімей та сімей, члени яких загинули під час проведення АТО, підтримання їх належного морально-психологічного стану, поліпшення ефективності взаємодії місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування з регіональними громадськими організаціями та іншими юридичними особами у сфері підтримки учасників АТО та членів їх родин.

Директор Департаменту агропромислового розвитку ОДА Ігор Колодка поінформував членів президії щодо програми підтримки розвитку сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів у Черкаській області на період до 2015 року. Програма схвалюється з метою реалізації в області спільного проекту Європейського Союзу в Україні «Створення регіонального тренингового і практичного центру для розвитку багатофункціональних кооперативів».
Президія обласної ради сформувала порядок денний 39 сесії
Про обласну програму профілактики та лікування стоматологічних захворювань на 2015-2010 роки присутнім доповів заступник директора Департаменту охорони здоров’я ОДА Олег Найдан. Вона покликана знизити стоматологічну захворюваність дитячого населення шляхом удосконалення надання стоматологічної допомоги, впровадження первинної і вторинної профілактики стоматологічних захворювань шляхом впровадження нових організаційних та лікувальних технологій у діяльність стоматологічних закладів, забезпечення доступності стоматологічних послуг учням сільської місцевості за допомогою шкільних автобусів.

Також члени президії обговорили обласну програму соціального розвитку навчально-метеріальної бази, гуртожитків Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького та поліпшення умов навчання і проживання студентів на 2015-2019 роки. Виконання програми дозволить поліпшити умови проживання, самопідготовки та відпочинку студентів у гуртожитках.
Президія обласної ради сформувала порядок денний 39 сесії
Крім цього, депутати розглянули питання про обласну програму розвитку громадянського суспільства на період до 2019 року, про внесення змін до рішення обласної ради «Про обласну комплексну програму збереження здоров’я та кадрового потенціалу медичних та фармацевтичних працівників на 2010-2014 роки» та до рішення «Про затвердження обласної цільової програми забезпечення збереженості документів Національного архівного фонду на 2011-2015 роки».

Члени президії розглянули внесення змін до обласної комплексної програми «Турбота» на 2014-2020 роки, до рішення обласної ради «Про обласний бюджет на 2015 рік».

Потім народні обранці розглянули низку питань, що стосуються управління майном обласної комунальної власності, кілька питань щодо користування мисливськими угіддями та інші питання порядку денного.

Після обговорення усі питання порядку денного, окрім одного, були рекомендовані до розгляду на сесії.