Валентина Коваленко прозвітувала про роботу обласної ради

24 квітня 2015, 19:40
Валентина Коваленко прозвітувала про роботу обласної ради24 квітня 2015 року під час сесії голова обласної ради Валентина Коваленко прозвітувала про діяльність Черкаської обласної ради VІ скликання за період з лютого 2014 до квітня 2015 року.

Перш за все, Валентина Коваленко зауважила про всі події непростого року, що минув та подякувала і громаді, і депутатському корпусу за підтримку, продуктивну діяльність та конструктивну критику: «Попри складний час, незважаючи на різні політичні уподобання й розбіжності депутати об’єднались заради вирішення проблемних питань територіальних громад і мешканців Черкащини. Завдяки цьому впродовж звітного періоду проведено 10 пленарних засідань, на яких розглянуто 223 питання й ухвалено 199 рішень, затверджено 9 обласних програм, внесено зміни до 15».

Вона також зазначила активну роботу окремих депутатів, фракції ВО «Батьківщина» і групи «Гідність», якими постійно вносились пропозиції у ході сесійної діяльності. Пасивно відзначилась депутатська група «Рідна Черкащина», а також 17 депутатів, які пропустили більше половини сесійних засідань і 5, які жодного разу не відвідали сесійну залу.

Особливу увагу голова обласної ради звернула на допомогу бійцям – учасникам антитерористичної операції, їхнім сім’ям та вимушено переміщеним особам.

Валентина Коваленко прозвітувала про роботу обласної ради– Усього вже виплачено 3 200 тис. гривень 64 сім’ям. Також обласна рада надала матеріальну допомогу 347 військовослужбовцям на суму 643 тис. грн.… За спільного сприяння голови обласної ради і голови облдержадміністрації у минулому році створено Обласний центр допомоги армії, на базі обласного госпіталю для ветеранів – Центр реабілітації учасників АТО… Переселенці отримали на Черкащині більше 868 тис. грн. одноразової грошової допомоги, – зауважила Валентина Михайлівна.

Окремо голова обласної ради зупинилася на питаннях управління майном обласної комунальної власності, адже саме ця сфера діяльності обласної ради є суттєвим джерелом наповнення обласного бюджету і засобом реалізації соціально-економічної політики в регіоні. За словами Валентини Коваленко, у звітному періоді економічно активними були 24 підприємства, з них 17 – спрацювало прибутково, а одержаний ними прибуток склав 1 млн. 524 тис. грн., що на 537 тис. 200 грн. більше, ніж у 2013 році. Крім того, трьом комунальним підприємствам надано дозволи на реалізацію 19 транспортних засобів, від продажу яких до обласного бюджету надійшло близько 300 тис. грн., відповідно до Програми приватизації об’єктів обласної комунальної власності від приватизації надійшло більше 495 тис. грн., від оренди комунальних об’єктів – 1 млн. 544 тис. грн. (на 14% більше, ніж у 2013 році).

Також Валентина Коваленко зупинилася на питаннях роботи постійних комісій обласної ради, діяльності виконавчого апарату, здійсненні прийомів громадян та реагування на звернення жителів краю до обласної ради і голови зокрема, а також прозвітувала про співпрацю з громадськими організаціями, об’єднаннями громадян, органами місцевого самоврядування та їх асоціаціями, про взаємодію із центральними органами влади тощо.

Підсумовуючи роботу обласної ради Валентина Михайлівна зауважила, що, звичайно, не вдалося зробити всього, що було заплановано на початку минулого року. Однак, і голова обласної ради, і весь депутатський корпус намагалися працювати системно і ефективно, забезпечуючи виконання ухвалених рішень.

– Цей рік – завершальний, п’ятий рік діяльності обласної ради шостого скликання. Для Черкащини, як і для всієї країни, він повинен стати роком реформування суспільства і влади, в тому числі – місцевого самоврядування і децентралізації влади, роком забезпечення фінансової самодостатності громад, підвищення їхньої фінансової спроможності й зростанням відповідальності перед громадою і державою… Тож нам треба набиратися терпіння і сили боротися й працювати, безпосередньо долучаючись до практичної реалізації запланованих змін, починаючи, перш за все, з себе, зі зміни власної свідомості. Ми сильні, тож обов’язково подолаємо усі випробування, – наголосила Валентина Коваленко.

Під час обговорення звіту виступили депутати Любов Майборода, Наталія Старікова та Віктор Роєнко, які висловили власні пропозиції щодо роботи обласної ради в подальшому.

Звіт про роботу обласної ради депутати прийняли до відома.