Військовослужбовці отримали відремонтований автомобіль швидкої допомоги

28 квітня 2015, 18:32
Військовослужбовці отримали відремонтований автомобіль швидкої допомоги28 квітня 2015 року голова обласної ради Валентина Коваленко взяла участь у передачі автомобіля УАЗ-452 для медичних потреб військових у зоні проведення антитерористичної операції. Автомобіль було відремонтовано коштами благодійників у м. Каневі на території місцевого АТП, що очолює підприємець Ігор Сухобрус. Останній не лише згодився відремонтувати авто, але й пообіцяв, що разом з іншими волонтерами району завантажить УАЗ продуктами харчування для наших бійців.

Передали автомобіль на потреби 53-ї окремої механізованої бригади, що дислокується в Луганській області. Приїхав з передової отримати автомобіль канівчанин, медик механізованої бригади Юрій Паньковецький.

Військовослужбовці отримали відремонтований автомобіль швидкої допомогиПід час зустрічі з головою обласної ради волонтери і представники військових частин висловили прохання підтримувати ініціативу громадських організацій допомагати нашим військовослужбовцям на фронтах. Сторонами домовлено й надалі співпрацювати з питань вирішення проблем автотранспортного забезпечення військових.

За словами члена Всеукраїнської громадської організації «Союз громадських організацій України Народна Рада», довіреної особи однієї з військових частин Володимира Бороденка, на сьогодні у бійців існує дуже велика потреба у автотранспортному забезпеченні.

Військовослужбовці отримали відремонтований автомобіль швидкої допомоги«Якби інші області, усі чиновники докладали хоч третину від ваших зусиль, ситуацію можна було б переломити… Ми бачимо, що цей автомобіль наразі не ефективний у мирному житті, але для військових він дуже потрібний і практичний, адже має добрі технічні характеристики прохідності», – відзначив Володимир Борисович, звертаючись до голови обласної ради та дякуючи усім, хто долучився до ремонту й відновлення авто.

З приводу надання автотранспорту для потреб військових на фронт до Валентини Коваленко неодноразово зверталися волонтери і самі бійці, адже проблема забезпечення транспортом на передовій стоїть досить гостро. Вона наголосила, що це не перший і не останній автомобіль, переданий на потреби наших захисників. І влада області спільно з благодійниками й волонтерами й надалі будуть робити все залежне, щоб полегшити службу військовим, поліпшити матеріально-технічне забезпечення армії.

Військовослужбовці отримали відремонтований автомобіль швидкої допомоги– Маємо ще досить бюрократичних і фінансових перепон на шляху забезпечення армії, але ми на місцевому рівні намагаємось їх вирішувати у рамках своїх повноважень і можливостей… На сьогодні звичайні громадяни і підприємці, які допомагають армії, досить «виснажились» матеріально, а волонтерські організації працюють на межі можливостей, адже ресурси у людей потроху вичерпуються. Тож усі ті засоби, що були закуплені, відремонтовані і передані бійцям, мають працювати для загалу, використовуватися за прямим призначенням та передаватись військовим у випадку ротації попередніх «власників»… Адже ми знаємо безліч прикладів, коли техніка чи засоби оборони були передані військовим, а потім просто зникали з передової не без участі керівництва частин, – зазначила Валентина Михайлівна.

Також голова обласної ради оглянула виробничі цехи автотранспортного підприємства, побачила інженерні новинки, що готують працівники АТП для військових потреб.