У День Перемоги черкащанам безкоштовно покажуть фільм про війну

06 травня 2015, 18:23
У День Перемоги черкащанам безкоштовно покажуть фільм про війну9 травня черкащани зможуть безкоштовно подивитися кіно про війну. Такий подарунок до Дня Перемоги робить КП «Черкасиоблкіно» Черкаської обласної ради. Фільм українського режисера Михайла Іллєнка «ТойХтоПройшовКрізьВогонь» продемонструють у кінозалі комунального закладу «Обласний краєзнавчий музей» Черкаської обласної ради. Сеанс розпочнеться об 11.00.

- Кінопоказ приурочений до відзначення 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 70-ї річниці завершення Другої світової війни. Мета, яку ми ставимо перед собою - це формування у молодіжному середовищі шанобливого ставлення до ветеранів війни та нинішніх захисників вітчизни, - повідомляє виконуючий обов’язки директора КП «Черкасиоблкіно» Сергій Белих. – Тож запрошуємо усіх охочих прийти і насолодитися безкоштовним переглядом фільму.

Довідково. Фільм «ТойХтоПройшовКрізьВогонь» вийшов на екрани 19 січня 2012 року. Він розповідає про долю хлопця з Полтавщини, Івана Додоки, який стає радянським військовим льотчиком, Героєм Радянського Союзу. Але доля складається так, що йому доводиться пройти німецький полон, радянські табори, і зрештою, волею долі, потрапити до Канади, де він стає вождем тамтешнього індіанського племені.

Прототип головного героя — льотчик-ас часів Другої світової війни Герой Радянського Союзу, гвардії старший лейтенант Іван Даценко, командир ланки 10-го гвардійського авіаційного полку 3-ї гвардійської авіаційної дивізії 3-го гвардійського авіаційного корпусу авіації дальньої дії, уродженець села Чернечий Яр під Диканькою, який нібито після нацистського і радянського полонів потрапив у Канаду, де став вождем індіанського племені, що входило до конфедерації ірокезів.