Депутати рад різних рівнів Черкащини змагалися на Спартакіаді

25 травня 2015, 17:53
Депутати рад різних рівнів Черкащини змагалися на Спартакіаді23 травня депутати сільських, селищних, районних, міських та обласної ради приїхали у Городище. Тут проводилися фінальні змагання щорічної депутатської спартакіади. Взяти участь у Спартакіаді цьогоріч виявили бажання 20 команд з усієї Черкащини.

На початку заходу учасники пройшлися святковим маршем по городищенському стадіону. Кожній команді від обласної ради та господарів свята вручили футбольні м’ячі і запашні короваї.

Потім учасників спортивного свята привітали голова обласної ради Валентина Коваленко, депутат обласної ради Олександр Лупашко, голова Городищенської РДА Інна Ус і начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Максим Зеленський. Вони побажали депутатам-спортсменам чесних та захоплюючих змагань. А Валентина Коваленко зазначила, що проведення Спартакіади серед народних обранців дуже важливе, адже вони власним прикладом пропагують здоровий спосіб життя і доводять, що українці сильні тілом і духом. Депутати рад різних рівнів Черкащини змагалися на СпартакіадіНа думку Валентини Коваленко, саме заняття фізкультурою і спортом допомагають сформуватися здоровій та сильній особистості. Потім голова обласної ради виконала почесну місію – вручила голові обласної організації ФСТ «Спартак» Юрію Мрачковському грамоту Верховної Ради України за особливі заслуги в галузі спорту. Також учасники Спартакіади хвилиною мовчання вшанували пам\'ять героїв-захисників, які загинули в АТО.

Після урочистого відкриття Спартакіади депутати розпочали змагання із міні-футболу, волейболу, шахів, шашок та настільного тенісу. Напруження спортивній боротьбі додавала участь у обласній Спартакіаді 2015 року абсолютної чемпіонки Всеукраїнської Спартакіади з шахів Віри Масюк з Золотоніського району, чемпіонів Всеукраїнської Спартакіади Дмитро Плиски та Володимира Коробко з Монастирищенського району, Григорія Плічко з Драбівщини, Станіслава Підлубного з Маньківщини, Богдана Курка з Жашківщини, депутата Городищенської міської ради Бориса Онопрієнко та інших учасників.
Депутати рад різних рівнів Черкащини змагалися на Спартакіаді
Переможцями змагань стали:
Шашки: Світлана Шмалій - Уманський район
Олексій Багателя - Лисянський район
Шахи: Віра Масюк - Золотоніський район
Іван Малий - Золотоніський район
Настільний теніс: Ірина Салкуцан - Золотоніський район
Володимир Сушкета - Уманський район
Волейбол: - команда Драбівського району
Міні-футбол: - команда Лисянського району
Депутати рад різних рівнів Черкащини змагалися на Спартакіаді
Суддівська колегія за підсумками змагань з видів спорту підбила підсумки загальнокомандної першості, до заліку якої враховувались результати з усіх видів спорту.

І місце - Драбівський район - 413 очок
ІІ місце - Золотоніський район - 374 очка
ІІІ місце - Жашківський район - 373 очка
4 місце - Чорнобаївський - 360 очок
5 місце - Городищенський - 351 очко
6 місце - Катеринопільський - 350,5 очка
7 місце - Тальнівський - 342 очка
8 місце - Черкаський - 333,5 очка
9 місце - Уманський - 285,5 очка
10 місце - Лисянський - 266 очка
11 місце - Чигиринський - 225,5 очка
12 місце - Канівський - 208 очок
13 місце - Маньківський - 192 очка
14 місце - м.Черкаси - 133,5 очка
15 місце - м.Ватутіне - 76 очок
16 місце - м.Золотоноша - 66 очок
17 місце - м.Умань - 62 очка
Депутати рад різних рівнів Черкащини змагалися на Спартакіаді
Переможці та призери змагань з видів спорту нагороджені грамотами та медалями, а команди в загальнокомандній першості Кубками, грамотами та нагородною атрибутикою відділення НОК України в Черкаській області.

За підсумками змагань також сформовано склад збірної команди депутатів області, яка з 8 по 12 червня в м.Ужгород у змаганнях ІУ Всеукраїнської Спартакіади буде захищати Чемпіонське звання, яке збірна Черкащини виборола у 2013 році.