Наталя Кравцова привітала прикордонників з професійним святом

26 травня 2015, 19:13
Наталя Кравцова  привітала прикордонників з професійним святомУрочисті заходи з нагоди Дня прикордонника проведено в Навчальному центрі Державної прикордонної служби України, розташованому в Оршанці. За традицією свято було велелюдним, адже окрім самих військовослужбовців, до них завітало багато прикордонників запасу, ветеранів та гостей.

Серед них голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко, перший заступник голови обласної ради Наталія Кравцова, секретар міської ради Олександр Радуцький, голова обласної організації воїнів-афганців Олександр Рибченко, керівники управлінь і відомств виконавчої влади в Черкаській області тощо.

Наталя Кравцова  привітала прикордонників з професійним святомВ урочистостях взяли також участь як представники місії ОБСЄ в Україні, службовці прикордонної поліції Словацької республіки, з якою співпрацює Навчальний центр з питань підготовки висококваліфікованих фахівців для охорони кордону, Ігор Матіасовський та Войкан Михайлович.

Вітаючи присутніх на урочистостях і розповідаючи про виконання завдань, поставлених перед Навчальним центром, його начальник Дмитро Коцеруба зазначив, що черкаські прикордонники достойно проявили себе у перші дні «гібридної» війни, брали активну участь в АТО, захищали територіальну цілісність держави, мир та спокій громадян всієї України. На жаль, з боїв не повернулися 14, а ще 5 захисників зникли безвісти.

Пам\'ять про них всі присутні вшанували хвилиною мовчання.

Наталя Кравцова  привітала прикордонників з професійним святомЗ вітальним словом звернулася до присутніх перший заступник голови обласної ради Наталія Кравцова. Зокрема, вона сказала, що вартові державних кордонів завжди були у великій пошані в українського народу, адже саме ця служба є важливою ланкою в системі зміцнення безпеки та захисту національних інтересів незалежної України.

– Особливо сьогодні, коли ми переживаємо вкрай складний час посягання на цілісність та суверенітет нашої країни, коли здійснюється неприхована агресія з боку Російської Федерації, від вашого ставлення до виконання службових обов’язків, ваших дій і вчинків, життєвої позиції кожного залежать долі мільйонів українців і держави в цілому, – підкреслила Наталія Кравцова. – Сьогодні на вас покладено велику місію, й ми горді тим, що в нас є такі відважні та свідомі громадяни.

Цього дня понад сотня військовослужбовців були відзначені різними нагородами, відзнаками, преміями і заохоченнями. Окремі прикордонники отримали Почесні грамоти обласної ради.Наталя Кравцова  привітала прикордонників з професійним святом

Варто додати, що комунальне підприємство «Облкіно» Черкаської обласної ради зробило свій внесок – організувало кінопоказ фільму «Аеропорт» про «кіборгів»-захисників донецького аеропорту. У центрі сюжету – розповідь полковника військ спецпризначення з позивним «Редут», який очолював оборону міжнародного аеропорту «Донецьк». Своїми спогадами діляться й інші бійці, волонтери та журналісти.

Нагадаємо, що серед героїв, які захищали до останнього цей стратегічний об’єкт, був і депутат обласної ради по Канівському виборчому округу Анатолій Чупилка.