Черкаських журналістів привітали з професійним святом

05 червня 2015, 19:45
Черкаських журналістів привітали з професійним святом6 червня акули пера і мікрофона відзначають професійне свято. З цієї нагоди напередодні у Черкаському обласному краєзнавчому музеї відбулися урочистості. Голова обласної ради Валентина Коваленко, голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко, керівники різних організацій і установ області прийшли сказати теплі слова черкаським журналістам і подякувати їм за суспільно важливу роботу.

Спочатку перший секретар НСЖУ Сергій Томіленко презентував присутнім виставку фоторобіт «Журналісти на передовій: від Майдану до Донбасу». У експозиції висвітлена роль журналістів у важливих для України подіях 2013 – 2015 років. Ця виставка складається з близько 40 робіт. На них зображена робота як представників столичних мас-медіа, так і черкаських журналістів, їхня робота у висвітленні протестних акцій у столиці та військових дій у зоні АТО.
Черкаських журналістів привітали з професійним святом
«Ми маємо пам’ятати також і про те, що і черкаські журналісти постраждали під час тих драматичних зимових подій. Тож спілка журналістів буде домагатися того, щоб винні були покарані», - наголосив Сергій Томіленко.

Виступив перед присутніми і харківський журналіст Роман Черемський. Йому довелося більше 100 днів провести в полоні сепаратистів на Донбасі. Він закликав присутніх не забувати про те, що нині на Сході України точиться справжня війна.

Голова ОДА Юрій Ткаченко зазначив, що нині багато українських журналістів є справжніми героями, які, незважаючи на небезпеку, виконують свій професійний обов’язок. «Ви є справжніми бійцями у інформаційній війні, і в якій Україна просто зобов’язана перемогти», - сказав Юрій Ткаченко.
Черкаських журналістів привітали з професійним святом
А голова обласної ради Валентина Коваленко, вітаючи журналістів, додала, що журналісти допомагають у боротьбі з найбільшим злом України – корупцією. «Я сподіваюся, що саме ваша робота допоможе перемогти це ганебне явище», - зауважила голова обласної ради. Також вона подякувала журналістам як за критику влади, так і за об’єктивне висвітлення роботи обласної ради. Валентина Коваленко вручила грамоти і подяки тим представникам ЗМІ, які протягом року тісно співпрацювали з обласною радою і висвітлювали роботу депутатського корпусу.

Потім керівництво області вручило нагороди переможцям обласного конкурсу редакцій друкованих, електронних засобів масової інформації та журналістів області у 2015 році. У номінації «Черкащина інкогніто» перше місце здобула обласна газета «Нова Доба». Друге дісталося ГО «Громадське телебачення: Черкаси». А третє – районній газеті «Сільські обрії».

У номінації «Герої, які живуть поруч» за висвітлення тематики, присвяченої вшануванню подвигу Українського народу, його визначного внеску у перемогу Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні, антитерористичній операції на Сході України, волонтерському руху, благодійництву, перемога дісталася ЧОДТРК «Рось». Срібло отримала редакція Шполянської районної громадсько-політичної газети «Шполянські вісті», бронзу КП «Телерадіоорганізація «На хвилі Корсуня».Черкаських журналістів привітали з професійним святом

У номінації «Громадянське суспільство» за резонансні публікації щодо захисту прав і свобод людини, вирішення питань громади, проведення реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади, цикли актуальних інтерв’ю, авторських матеріалів, що висвітлюють суспільно-політичні перетворення в державі та регіоні перше місце дісталося обласній газеті «Черкаський край», друге – обласній газеті «Вечірні Черкаси», третє отримала редакція Корсунь-Шевченківської районної газети «Надросся».

У номінації «Кращий журналіст року» за значну кількість цікавих, резонансних публікацій, телепрограм широкого тематичного спектру; володіння жанровою палітрою, культурою мови, майстерністю слова; досягнення результативності публікацій визнали переможцями: І місце – Юхно Борис Борисович, журналіст тижневика «Акцент; ІІ місце – Чернова Євгенія Василівна, журналіст громадської організації «Громадське телебачення: Черкаси; ІІІ місце – Чернявський Валентин Васильович, журналіст ТОВ «Телерадіокомпанія «ВІККА».
Черкаських журналістів привітали з професійним святом
Окрім цього, привітальні слова, грамоти та подяки черкаські журналісти отримали від керівників різних організацій області.