Жителі Кам’янщини попросили Валентину Коваленко допомогти у вирішенні екологічної проблеми

10 червня 2015, 15:07
Жителі Кам’янщини попросили Валентину Коваленко допомогти у вирішенні екологічної проблемиПід час робочої поїздки на Кам’янщину до голови обласної ради звернулися жителі села Ревівка. Люди вже близько кількох років потерпають від екологічного лиха. Річка Тясмин, що протікає через населений пункт, перетворилася на справжнє болото. Вода не тільки неприємно виглядає і пахне. Від неї гинуть тварини і птахи, нечистоти потрапляють вже навіть у колодязі.

Причина такого жахливого стану Тясмину – у неочищених стоках, що потрапляють у воду внаслідок роботи РКП «Кам’янський водоканал». Очисні споруди підприємства вийшли з ладу, на їх ремонт потрібно близько 5 мільйонів гривень, а ще 10 – потрібно для очищення річки.

Жителі Кам’янщини попросили Валентину Коваленко допомогти у вирішенні екологічної проблемиУ бюджеті району таких коштів просто немає. Камʼянчани сподіваються на підтримку держави – вже готують проектну документацію, щоб взяти участь у державній програмі «Чистий Дніпро». Просять не бути байдужими і обласну владу, адже Тясмин впадає у Дніпро, тож ця екологічна небезпека загрожує і іншим районам Черкащини.

– Ця ситуація потребує вивчення і негайного реагування. Ми не можемо залишити людей наодинці зі своїми проблемами. Тому я, як голова обласної ради, намагатимуся зробити усе від мене залежне, щоб подолати це екологічне лихо, а люди отримали доступ до чистої води, – наголосила Валентина Коваленко.