Голова обласної ради привітала курсантів і студентів інституту пожежної безпеки з випуском

13 червня 2015, 17:58
Голова обласної ради привітала курсантів і студентів інституту пожежної безпеки з випуском13 червня 2015 року в інституті пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля завершили навчання за освітньо-кваліфікаційними рівнями бакалавра та спеціаліста з присвоєнням першого спеціального звання середнього начальницького складу – лейтенант служби цивільного захисту 155 курсантів (з них – 50 відмінників навчання), а також отримали дипломи про завершення навчання 185 студентів (із них з відзнакою – 32 особи).

У святкових заходах з нагоди випуску взяли участь голова обласної ради Валентина Коваленко, заступник голови – керівник апарату обласної державної адміністрації Віталій Коваль.Голова обласної ради привітала курсантів і студентів інституту пожежної безпеки з випуском

Серед почесних гостей батьки випускника вишу, Героя-ліквідатора аварії на ЧАЕС, кавалера Почесної відзнаки Президента України зірки «За мужність» (нагороджений посмертно) Володимира Правика – Наталія Іванівна та Павло Опанасович, директор Департаменту персоналу Державної служби України з надзвичайних ситуацій Олександр Доценко, депутати обласної ради Микола Кришталь та Віктор Гвоздь, голова Федерації профспілок Черкащини Петро Шевченко.

На початку урочистостей за усталеною традицією високоповажні гості і всі бажаючі поклали квіти до Монументу Героям Чорнобиля, а потім хвилиною мовчання вшанували пам’ять учасників бойових дій на сході нашої країни – випускників навчального закладу Олексія Панченка та Ігоря Бойка.

Кращим випускникам навчального закладу доручено підняти Державний прапор. У час, коли над плацом замайорів синьо-блакитний стяг, в повітря зринули слова і музика Державного Гімну України – святих для кожного українця. Виконували Гімн України всі присутні – і випускники, і почесні гості, і батьки та рідні курсантів інституту.Голова обласної ради привітала курсантів і студентів інституту пожежної безпеки з випуском

Потім відбулася церемонія вручення дипломів випускникам.

Запрошений на свято митрополит Черкаський та Канівський Софроній провів освячення випускників на подальшу службу.

Хвилюючим моментом для усіх присутніх став перший офіцерський вальс.

З нагоди випуску було вручено чимало нагород працівникам навчального закладу. Серед них ряд викладачів інституту отримали Почесні грамоти Черкаської обласної ради.

Вітаючи зі святом, голова обласної ради зазначила, що вами було зроблено вибір на користь однієї із героїчних та благородних професій. Тому з отриманням диплома випускники отримують велику відповідальність за пожежно-рятувальну безпеку в країні. І ми віримо, що ви будете надійними захисниками на цьому внутрішньому фронті. Бо і тут іде справжня війна – за економічне зростання, за духовно-культурне. Я хочу, щоб ви були героями сьогодення, але щоб ваші рідні вас завжди зустрічали, а не проводжали...Голова обласної ради привітала курсантів і студентів інституту пожежної безпеки з випуском

Валентина Коваленко також нагадала, що останній рік влада разом з колективом стояла на захисті навчального закладу від непродуманої реорганізації:

– Ми відстоювали наш навчальний заклад і відстояли! Такий навчальний заклад має бути!

Завершився випуск церемонією прощання з прапором та проходженням урочистого маршу по плацу рідного навчального закладу.