Відбулась сесія Канівської районної ради

18 червня 2015, 18:10
Відбулась сесія Канівської районної ради
17 червня 2015 відбулось засідання 38 сесії Канівської районної ради 6 скликання, яке провів голова районної ради Дмитро Шелест. У роботі сесії взяли участь голова райдержадміністрації Сергій Дубенець, сільські голови району, керівники правоохоронних органів, начальники галузевих управлінь та відділів райдержадміністрації, представники політичних партій, громадських та профспілкових організацій.

На початку засідання депутати гучними оплесками вшанували демобілізованих земляків – бійців14-го окремого мотопіхотного батальйону, які днями повернулися з передової. Оплески та квіти цього дня були для Юрія Гордого із Бобриці, Ігора Зінченка із Хмільни та Олександра Іванова із Канева. Крім того, Юрію Гордому було вручено відзнаку «365 років утворення української козацької держави на честь ювілею та проголошення міста Чигирин столицею української держави». Цю приємну та почесну місію виконали голова райдержадміністрації Сергій Дубенець та голова районної ради Дмитро Шелест.

Вітаючи воїнів з поверненням додому, голова райдержадміністрації та голова районної ради від імені усіх жителів Канівщини щиро подякували їм за виконаний військовий обов’язок, за захист незалежності й територіальної цілісності України на Сході, патріотизм та сміливість, проявлені на передовій. Приємно вражені теплою зустріччю на рідній Канівщині, бійці зауважили, що, як і на передовій, так і вдома усі зусилля спрямують на становлення сильної України.

Під час розгляду питань порядку денного депутати обговорили заходи щодо забезпечення необхідними коштами поранених військових, які потребують лікування.

Було заслухано інформацію заступника директора з будівництва ПрАТ «Миронівська птахофабрика» Сергія Машенка про хід виконання рішення районної ради від 29.02.2012 №13-7/VI про альтернативне водозабезпечення підприємства з інших джерел – забір води з річки Дніпро. Саме це питання найбільш цікавило депутатів та представників громадськості м. Канева та району, які були присутні на засіданні сесії. Звичайно, питань багато і з земельними паями, і з можливістю підключення до системи водопостачання сільських водогонів, але всі погодились, що треба активно співпрацювати, тоді все буде вирішено на користь обох сторін. Вирішено заслухати це питання на черговій сесії районної ради із визначенням конкретних дат та обсягів виконаних робіт підприємством.

Значний резонанс серед присутніх традиційно викликало питання добровільного об’єднання територіальних громад в Канівському районі. З цього питання поінформував присутніх голова райдержадміністрації Сергій Дубенець, який наголосив, що процес об’єднання – добровільний, але відповідальних підходів, адже – це визначальний чинник майбутнього розвитку територіальних громад.

З інформацією «Про хід виконання районної Програми забезпечення пожежної безпеки в Канівському районі на 2011-2015 роки виступив начальник Канівського РВ УДСНС України у Черкаській області Богдан Диченко. Зокрема, він зазначив, що Канівський підрозділ УДСНС напередодні повернувся з виконання бойового завдання із гасіння пожежі на нафтобазі під Васильковим Київської області.

З усіх питань порядку денного прийняті відповідні рішення.