Депутати обговорили екологічні питання

18 червня 2015, 19:03
Депутати обговорили екологічні питання18 червня 2015 року відбулось засідання постійної комісії обласної ради з питань екології, природокористування, ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС та інших надзвичайних ситуацій, яку провів її голова Микола Кришталь. У роботі комісії взяла участь голова обласної ради Валентина Коваленко.

У ході засідання депутати обговорили запропоновані зміни до комплексної програми функціонування та розвитку системи цивільного захисту області, забезпечення мобілізаційної готовності та мобілізації, створення регіонального матеріально-технічного резерву щодо попередження і ліквідації надзвичайних ситуацій у мирний час та особливий період на 2014-2015 роки. Змінами передбачено забезпечити резервним живленням комунального закладу «Черкаська обласна станція переливання крові Черкаської обласної ради», як об’єкту стратегічного значення, шляхом обладнання закладу дизельним генератором.

Розглянули члени комісії запропоноване рішення про оголошення трьох нових об’єктів природно-заповідного фонду місцевого значення, що займають площу 2,1869 га й розміщені в межах м. Черкаси, Звенигородського та Лисянського районів.Депутати обговорили екологічні питання

Найбільше запитань у присутніх викликали запропоновані зміни до Програми економічного і соціального розвитку Черкаської області на 2015 рік та інформацію про план реалізації Стратегії розвитку області на період 2015-2017 роки. Зокрема, депутати поцікавились переліком об’єктів, будівництво яких планується згідно до програми економічного і соціального розвитку та плану реалізації Стратегії розвитку області, а також аналізом виконаних робіт у першому півріччі цього року.

Крім того, депутати погодили внесення змін до обласного бюджету на 2015 рік, що викликані змінами в частині міжбюджетних трансфертів та перерозподілу бюджетних призначень по головних розпорядниках коштів.

Члени комісії обговорили ще ряд інших питань, які рекомендували внести до порядку денного сесії.