Депутати працюють у складі профільних комісій обласної ради

23 червня 2015, 19:09
Депутати працюють у складі профільних комісій обласної ради23 червня 2015 року депутати обласної ради працювали над порядком денним чергової сесії у складі профільних постійних комісій обласної ради. Зокрема, цього дня відбулися засідання постійної комісії обласної ради з питань регламенту, депутатської етики та місцевого самоврядування під головуванням Миколи Овчаренка та засідання постійної комісії обласної ради з питань планування, бюджету і фінансів, яку очолює Станіслав Овчаренко. У роботі комісій взяла участь голова обласної ради Валентина Коваленко.

Розглянули та підтримали депутати план реалізації Стратегії розвитку області на період 2015-2017 роки та зміни до Програми економічного і соціального розвитку Черкаської області на 2015 рік.

Під час засідань члени обох комісій обговорили та підтримали внесення до порядку денного майбутньої сесії зміни до обласного бюджету на 2015 рік та проект перспективного плану формування територіальних громад Черкаської області.

Депутати працюють у складі профільних комісій обласної радиДетально про зміни до обласного бюджету поінформувала членів постійної комісії обласної ради з питань планування, бюджету і фінансів директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Наталія Кравченко. За її словами, змінами в частині міжбюджетних трансфертів передбачено збільшення видатків у зв’язку із виділенням обласному бюджету 61 859,3 тис. грн. субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на погашення заборгованості з різниці в тарифах на комунальні послуги. З метою забезпечення бюджетними призначеннями у нарахованих територіальними органами управліннями соціального захисту населення пільг та житлових субсидій населенню на придбання твердого й рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу здійснюється перерозподіл 34 769,9 тис. грн. субвенції з державного бюджету між бюджетами міст та районів області.

Здійснюється перерозподіл видатків споживання загального фонду за рахунок субвенції з державного бюджету у сумі 15,2 тис. грн. на оздоровлення вихованців Кропивнянського дитячого будинку для дітей шкільного віку Черкаської обласної ради, що проводиться на заміській базі відпочинку Чигиринської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату.

Депутати працюють у складі профільних комісій обласної радиУ частині перерозподілу бюджетних призначень по головних розпорядниках коштів здійснюється перерозподіл видатків, передбачених Золотоніському та Маньківському районним бюджетам на підвищення ефективності та функціонування центрів надання адміністративних послуг (у рамках реалізації програми економічного і соціального розвитку Черкаської області на 2015 рік) в сумі 20,0 тис. грн. із видатків розвитку спеціального фонду на видатки споживання загального фонду. Здійснюється перерозподіл частини нерозподілених видатків бюджету розвитку обласного бюджету у сумі 321,067 тис. грн. на здійснення реконструкції Черкаської обласної філармонії.

Також з резервного фонду виділяється 100,0 тис. грн. для надання субвенції місцевим бюджетам на виплату одноразової матеріальної допомоги одному з членів сімей загиблих в ході проведення антитерористичної операції в східних регіонах України у розмірі 50,0 тис. грн.

Члени постійних комісій обговорили інші профільні питання, що перебувають на їхньому контролі.