Урочистості з нагоди Дня Конституції України на Черкащині розпочалися з покладання квітів до пам’ятника Б.Хмельницькому

26 червня 2015, 14:49
Урочистості з нагоди Дня Конституції України на Черкащині розпочалися з покладання квітів до пам’ятника Б.Хмельницькому26 червня 2015 року напередодні Дня Конституції України в обласному центрі до пам’ятника першому творцеві української козацької держави Богдану Хмельницькому керівники області – голова обласної ради Валентина Коваленко і голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко поклали квіти.

Таким чином було дано старт з відзначення у ці дні на Черкащині державного свята – Основного Закону країни, яким закріплено права, обов’язки і свободи громадян, закладено головні критерії суспільного і державного устрою, порядку організації і діяльності органів державної влади, основ народовладдя, засад місцевого самоврядування тощо.Урочистості з нагоди Дня Конституції України на Черкащині розпочалися з покладання квітів до пам’ятника Б.Хмельницькому

Біля пам’ятника вишикувано коридор прапороносців. Духовий оркестр виконує Гімн України. Проходить церемонія покладання, у якій взяли також участь керівники структурних підрозділів виконавчої влади, представники громадськості, жителі міста.

Урочисті заходи, присвячені Дню Конституції України, пройдуть у філармонії. Початок о 14 годині.Урочистості з нагоди Дня Конституції України на Черкащині розпочалися з покладання квітів до пам’ятника Б.Хмельницькому

Нагадаємо, що першою вітчизняною конституцією вважається Конституція гетьмана Пилипа Орлика. Ми можемо пишатися тим, що ця Конституція, прийнята 5 квітня 1710 року, була однією з перших в Європі та світі. Адже конституцію Сполучених Штатів Америки було схвалено лише 1787 року, конституцію Франції та Польщі – 1791 року, конституцію Російської імперії – 1905 року. Сьогодні у світі є понад 200 державних і 300 федеральних конституцій.