З нагоди Дня Конституції України керівники області вручили державні відзнаки

26 червня 2015, 19:02
З нагоди Дня Конституції України керівники області вручили державні відзнаки26 червня 2015 року громада Черкащини, депутати обласної ради, керівники області – голова обласної ради Валентина Коваленко, голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко та заступник голови обласної ради Наталія Кравцова взяли участь у заходах, що відбулися в обласній філармонії з нагоди 19-річчя з дня прийняття Основного Закону – Конституції України.

У холі філармонії гостей свята вітали патріотичними піснями. Також усі бажаючі мали змогу ознайомитись з тематичною виставкою, підготовленою співробітниками обласного краєзнавчого музею. Відкрив урочистості Черкаський академічний заслужений український народний хор виконанням вокально-хореографічної композиції «Привітальна Черкащини» та виконанням Гімну України.

З нагоди Дня Конституції України керівники області вручили державні відзнакиЗ нагоди свята до присутніх звернувся Юрій Ткаченко. Він, зокрема, зауважив, що ствердивши соборність та свободу більш ніж 2 десятки років тому, сьогодні наш народ змушений доводити свою незалежність, відстоювати свої права і свободи у кривавій неоголошеній та підступній війні з агресором. Він також висловив найкращі побажання присутнім й, особливо, міцного здоров’я, стійкості та витримки бійцям, які зі зброєю в руках боронять кордони України, захищають її незалежність.

Хвилиною мовчання присутні вшанували військовослужбовців-черкащан, які загинули виконуючи священний обов’язок громадянина України – боронити кордони рідної Вітчизни і її громадян.

Привітала черкащан голова обласної ради Валентина Коваленко, зауваживши, що день схвалення Конституції України є дуже символічним, пам’ятним та неоднозначним у житті українського народу. Вона також поділилася спогадами про день, коли було прийнято Основний Закон, про почуття та глибоку віру в щасливе майбуття, які переживали тоді всі українці.

З нагоди Дня Конституції України керівники області вручили державні відзнаки– Тоді ми переживали глибокі душевні переживання і сподівалися, що ось тепер таки почнеться нове життя і зміни будуть серйозними та якісними. Але, на жаль, за часів незалежності України довелося нам всім переживати і перезавантаження свідомості, і ту, так звану, показову «шароварщину» і ми розуміємо до чого все це довело. Тому що змінитися треба було кожному українцеві внутрішньо. І сьогодні ми повертаємося до того внутрішнього розуміння, що нам треба змінюватися кожному починаючи із себе… Це важко. Особливо в цей час – час війни. Але так само необхідно, адже саме тепер – це той час, коли ми розуміємо силу нашої єдності і мужності обороняти нашу країну, – зазначила Валентина Михайлівна.

Вона також висловила сподівання, що ті зміни, що зараз відбуваються в країні – реформа децентралізації, підготовка змін до Конституції щодо надання повноважень місцевому самоврядуванню й змін до виборчого законодавства, – допоможуть нашим громадянам досягти, заслуженого роками незгод, тиску і поневолення, добробуту та розквіту соборної незалежної України.

З нагоди Дня Конституції України керівники області вручили державні відзнакиЗ нагоди свята та за значний особистий внесок у розвиток української державності, багаторічну сумлінну працю, високу професійну майстерність, вагомі трудові досягнення Валентина Коваленко та Юрій Ткаченко вручили ряд нагород і відзнак. Зокрема, вручили орден княгині Ольги III ступеня оператору машинного доїння сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Світанок» Вірі Сивець, почесне звання «Заслужений працівник освіти України» – першому заступнику генерального директора Черкаської обласної державної телерадіокомпанії Валентині Душок, почесне звання «Заслужений артист України» – актрисі Черкаського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Т.Г. Шевченка Наталії Глазовій. Також було вручено ряд Почесних Грамот Кабінету Міністрів України та Подяку Прем’єр-міністра України.

По завершенню урочистостей відбувся яскравий святковий концерт.