Депутати Уманської районної ради заслухали звіт голови та розглянули інші питання

30 червня 2015, 17:08
Депутати Уманської районної ради заслухали звіт голови та розглянули інші питання26 травня 2015 року проведено сесію Уманської районної ради, яку відкрив і вів її голова Олександр Дячук.

У роботі сесії також взяли участь голова Уманської райдержадміністрації Віталій Олійник, депутати обласної ради Інна Добрянська та Валентин Судакевич, начальник районного відділу міліції Сергій Башинський, сільські та селищний голови, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації та інших підприємств, організацій і установ району, а також представники громадськості та засобів масової інформації.

Під час засідання депутати заслухали звіт про роботу голови районної ради Олександра Дячука за період з часу обрання на посаду.

Виступаючи перед депутатами і присутніми, Олександр Олександрович зауважив, що його звіт обговорено на засіданнях постійних комісій і президії. Враховуючи присутність на сесії представників громадськості та ЗМІ, він ще раз оголосив про виконану депутатським корпусом районної ради і ним роботу за період з лютого 2014 року до червня 2015 року.

Депутати Уманської районної ради заслухали звіт голови та розглянули інші питання«Це мій перший публічний звіт перед радою, - наголосив у своєму виступі до колег Олександр Дячук. – Однак я не можу його вважати відокремленим від звіту про діяльність усього депутатського корпусу. Адже від ефективності усього колективу представницького органу залежить, чи зможемо ми й надалі завоювати довіру людей та укріпити впевненість наших виборців у тому, що їхні інтереси на всіх рівнях представляють чесні та принципові люди».

Олександр Олександрович коротко зупинився на окремих аспектах надання допомоги бійцям, які відстоюють незалежність держави в зоні АТО. Очільник районної ради висловив вдячність за надання грошової допомоги, придбання транспортних засобів, індивідуальних засобів захисту бійців, тепловізорів, генераторів, електростанцій депутатам районної ради, керівникам сільськогосподарських підприємств, очільникам територіальних громад, керівникам і працівникам закладів районної комунальної власності, громадським організаціям, волонтерам та усім небайдужим громадянам.

Прозвітував Олександр Дячук про забезпечення сесійної діяльності ради, роботи її президії та постійних комісій. Так, за звітний період відбулося 14 сесій районної ради, 8 з яких – позачергові. Результатом проведення сесій стало схвалення 139 рішень з різних напрямів діяльності районної ради. За звітний період відбулося 17 засідань президії, постійні комісії провели 85 засідань, на яких розглянуто понад 200 питань. Після нетривалого обговорення, звіт голови районної ради депутати взяли до відома.

Потім на сесії було розглянуто й інші питання порядку денного.

Зокрема, депутати заслухали інформацію про організацію оздоровлення дітей, учнівської молоді влітку у поточному році, про стан законності, боротьби із злочинністю, охорони громадського порядку та результати діяльності на території Уманщини, про роботу центральної районної лікарні, а також внесли зміни до районного бюджету, окремих районних програм, питань управління об’єктами комунальної власності, затвердили план роботи районної ради на ІІ півріччя поточного року.

Окрім того, на сесії депутати ухвалили рішення про затвердження Тетяни Бородинської головним редактором газети «Уманська зоря».