Черкаський обласний драмтеатр сильно постраждав внаслідок пожежі

02 липня 2015, 00:06
Черкаський обласний драмтеатр сильно постраждав внаслідок пожежі1 липня в Черкаському академічному обласному музично-драматичному театрі ім. Т.Г. Шевченка під час огляду приміщень обслуговуючим персоналом на балконі третього поверху глядацької зали було виявлено загорання кількох стільців.

Спроби власними силами за допомогою вогнегасників впродовж 20 хвилин ліквідувати загорання успіху не мали, після чого о 14:49 черговий по театру повідомив про пожежу до оперативно-координаційного центру Управління ДСНС України у Черкаській області.

До місця пожежі були спрямовані пожежно-рятувальні підрозділи Черкаського гарнізону. Загалом участь у боротьбі із вогнем брали 268 представників особового складу Управління ДСНС та черговий взвод курсантів Інституту пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля, працювало 17 одиниць пожежної та спеціальної техніки.Черкаський обласний драмтеатр сильно постраждав внаслідок пожежі

Через значне горюче завантаження приміщення та певну затримку із повідомленням пожежа швидко поширилася усіма поверхами глядацької зали на площу 500 квадратних метрів.

Начальник Управління ДСНС у Черкаській області, депутат обласної ради Віктор Гвоздь зазначає:

- Завдяки професіоналізму рятувальників, попри те, що з не встановлених поки що причин не спрацювала система автоматичного пожежогасіння, та не опустилася до кінця протипожежна завіса, яка повинна була відокремити палаючу частину, вдалось врятувати від вогню сценічну та адміністративну частини театру, де знаходяться дорогоцінне інженерне обладнання, чисельні декорації та костюмерні, а також навчальні класи, гримерні, адміністрація та бухгалтерія.Черкаський обласний драмтеатр сильно постраждав внаслідок пожежі

О 16:28 пожежу було локалізовано, о 17:24 ліквідовано.

Охорону громадського порядку на місці пожежі забезпечували підрозділи УМВС. Для надання медичної допомоги на місці чергували бригади швидкої медичної допомоги.

Станом на 18:00 з ознаками перегріву до Черкаської обласної лікарні були госпіталізовані троє рятувальників. Потерпілі перебувають у діагностичному відділенні на обстеженні. Стан їхнього здоров’я лікарями оцінюється як задовільний.

На місці працюють оперативні групи Управління ДСНС, а також УМВС. Причини загоряння встановлюються.Черкаський обласний драмтеатр сильно постраждав внаслідок пожежі

Як зазначає перший заступник голови обласної ради Наталія Кравцова, яка увесь час перебувала на місці події, про точну суму збитків, завданих пожежею, говорити поки що зарано, її обрахує спеціальна комісія. Можна поки що лише констатувати, що збитки значні: повністю пошкоджений дах будівлі і глядацька зала.

Проте, як повідомив директор театру Володимир Осипов, від вогню вдалося врятувати музичні інструменти, ноти і сценічні костюми. За його словами, останнього разу глядацьку залу ремонтували 2006-го року, тоді на це було витрачено близько трьох мільйонів гривень.