Черкащани радісно зустріли демобілізованих офіцерів

09 липня 2015, 15:25
Черкащани радісно зустріли демобілізованих офіцерів8 липня на Соборній площі відбулася радісна подія. Додому із фронту повернулися 30 офіцерів 14 окремого механізованого батальйону «Черкаси». Їхня служба тривала 14 місяців, з них 10 місяців – без ротації.

Зустріти демобілізованих героїв-захисників прийшли їхні рідні, близькі, пересічні черкащани і представники влади. В руках у багатьох були квіти і повітряні кульки. Полковника Олександра Потоцького після тривалої розлуки прийшла зустріти дружина Валентина. Чоловік виконував складні бойові завдання на передовій у Донецькій області. Йому доводилося нести відповідальність за життя 400-т бійців. Своєму поверненню додому Олександр Потоцький неабияк радіє.

Черкащани радісно зустріли демобілізованих офіцерів– Дуже переживала за його життя. Ми постійно зідзвонювалися. Велике полегшення відчувала, коли він брав слухавку – значить, живий. Це тут ми кожен день лягаємо спати, знаючи, що завтра буде такий самий день, як і вчора. А там, на Сході, може бути всяке, – ділиться переживаннями дружина полковника.

Із вітальними словами до офіцерів звернулися голова обласної ради Валентина Коваленко, голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко, обласний військовий комісар Євген Курбет.

– Я пишаюся тим, що знайомий з вами – справжніми героями, які взяли зброю і виконали свій обов’язок, як справжні патріоти і чоловіки. Тепер вам треба повертатися до мирного життя, розбудовувати економіку і працювати, – зазначив Юрій Ткаченко.

Черкащани радісно зустріли демобілізованих офіцерів– Вітаємо вас вдома і висловлюємо вам велику подячність за захист вітчизни. Я розумію, що вам важко буде адаптуватися до мирного життя. Адже у вас сформувалася психологічна установка – ви мусите захищати Україну. Але ми і тут маємо захищати Україну від проявів сепаратизму, від корупції. В нас свій внутрішній фронт. Коли ви приїжджаєте і хочете бачити зміни, а їх надзвичайно мало, вам болить, так само, як і нам, тому що ми кожного дня думаємо, коли закінчиться війна, і коли ми зможемо нормально жити для своїх дітей, розвиватися, як нормальна країна. Роботи дуже багато, непочатий край. Надто важке нам випало українське сьогодення. Але кожен з нас мусить зробити все, що від нас залежить. В кожного своя місія. Ви свою на сьогоднішній день вже виконали. Кожен з нас має виконати свою місію, тому що в цій ситуації ніхто не має бути байдужим, – зауважила Валентина Коваленко.

Черкащани радісно зустріли демобілізованих офіцерівПісля слів привітання офіцери отримали відзнаки від обласної влади.

Обласний військовий комісар Євген Курбет повідомив, що повернення цих офіцерів – фінальна стадія демобілізації, яка відбувається згідно з указом Президента і була запланована ще на травень цього року. Рядові бійці батальйону, які підлягали демобілізації, повернулись додому значно раніше.

Затримка із офіцерами викликана необхідністю укомплектувати і здати техніку та озброєння. За словами обласного військового комісара, на даний час батальйон «Черкаси» укомплектований солдатським і офіцерським складом, озброєнням і технікою, продовжує виконувати бойові завдання на довіреній йому ділянці фронту.