На Чорнобаївщині вшанували героя-кіборга

16 вересня 2015, 13:04
На Чорнобаївщині вшанували героя-кіборга14 вересня минув рік з дня героїчної загибелі командира групи спецпризначення, офіцера й пластуна, дорого сина, вірного друга й побратима Євгена Подолянчука.

Вшанувати його пам’ять в с. Крутьки Чорнобаївського району з’їхалось чимало людей: заступник голови районної ради Валерій Бреус, рідні та близькі, побратими з Кіровоградського полку спецпризначення, пластуни з Черкас та інших куточків України, а також учні місцевої школи, в якій навчався Євген.

До слова, напередодні, 13 вересня, в м. Черкаси в кінотеатрі «Україна» відбувся показ документального фільму, знятого режисером і оператором Володимиром Трифоновим, «Ніхто, крім нас», в якому розповідається про життя Євгена Подолянчука – таке недовге (він загинув у 23 роки), але таке яскраве: школа, Пласт, Військова Академія, життя і служба, як подвиг, оборона Донецького аеропорту.

Саме Євген одним із перших опинився на передньому рубежі оборони України від російсько-терористичних військ. Це саме завдяки таким, як він, війна зупинилась на сході й не поповзла далі по країні, – згадують про бійця побратими. І його життя, як приклад самопожертви й служіння Україні – орієнтир як для теперішніх, так і для прийдешніх поколінь.