Члени постійних комісій обласної ради розглянули питання майбутньої сесії

16 вересня 2015, 19:24
Члени постійних комісій обласної ради розглянули питання майбутньої сесії16 вересня члени постійних комісій обласної ради обговорили питання порядку денного майбутньої сесії. Депутати, які входять до постійної комісії обласної ради з питань приватизації, власності, підприємництва, інвестицій та захисту прав споживачів розглянули низку питань, що стосуються управління майном обласної комунальної власності. Усього до розгляду пропонувалося 10 питань: про Програму приватизації об’єктів обласної комунальної власності на 2016 рік, про оренду комунального майна бюджетними установами, про списання майна комунальної власності та інші.

Жваве обговорення депутатів виникло під час розгляду питання про наміри передати в оренду цілісний майновий комплекс Черкаського обласного комунального підприємства «Фармація». Як зазначив директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Михайло Лобас, нині КП «Фармація» перебуває на порозі банкрутства. Тож, щоб цього не відбулося, потрібно або виділити суттєві бюджетні кошти для погашення існуючої заборгованості, або передати підприємство в оренду. Інакше існує імовірність втрати підприємства. Тож на сесію обласної ради виноситься питання про наміри передати в оренду КП «Фармація». За словами голови комісії Оксани Криницької, «Фармація» цікава інвесторам як об’єкт для цілісної оренди. І саме цей шлях є найоптимальнішим для порятунку підприємства. З думкою погодилися більшість присутніх членів комісії.
Члени постійних комісій обласної ради розглянули питання майбутньої сесії
Цього ж дня члени постійної комісії з питань праці та соціального захисту населення розглянули питання про внесення змін до обласної комплексної програми „Турбота” на 2014 – 2020 роки. Метою змін до Програми є надання одноразової матеріальної допомоги працівникам правоохоронних органів, постраждалих під час подій біля Верховної Ради України 31 серпня 2015 року.

А члени постійної комісії обласної ради з питань житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу розглянули питання про внесення змін до рішення обласної ради від 29.04.2011 № 5-2/VI ,,Про Програму підвищення енергоефективності та зменшення споживання енергоносіїв Черкаської області на 2011-2015 роки“.