Члени президії розглянули і сформували порядок денний чергової сесії обласної ради

16 вересня 2015, 20:58
Члени президії розглянули і сформували порядок денний чергової сесії обласної ради16 вересня 2015 року голова обласної ради Валентина Коваленко провела засідання президії обласної ради, у ході якої було сформовано питання порядку денного чергової сорок третьої сесії. У роботі президії також взяли участь голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко, заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Віталій Коваль, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, комунальних підприємств, установ та закладів обласної ради.

Депутати погодили цілий ряд питань, серед яких важливе місце займав звіт голови облдержадміністрації про виконання програм економічного і соціального розвитку Черкаської області та делегованих обласною радою повноважень.

Підтримали внесення на розгляд сесії пропозиції щодо внесення змін до обласної комплексної програми «Турбота» на 2014-2020 роки, якими передбачено надання одноразової матеріальної допомоги працівникам правоохоронних органів, постраждалих під час подій біля Верховної Ради України 31 серпня 2015 року.

Члени президії розглянули і сформували порядок денний чергової сесії обласної радиУ ході засідання депутати розглянули та підтримали внести на розгляд сесії зміни до обласного бюджету на 2015 рік, що викликані змінами в частині міжбюджетних трансфертів, бюджетних призначень за рахунок коштів обласного кошторису. Зокрема, обласному бюджету передбачена субвенція з Державного місцевим бюджетам на проведення виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів, що відбудуться 25 жовтня цього року, у сумі 45 210,8 тис. грн. Також здійснюється перерозподіл субвенцій з Державного бюджету: медичної субвенції для забезпечення необхідного рівня харчування хворих в КЗ «Черкаська обласна лікарня Черкаської обласної ради» (1 380 тис. грн.) та проведення поточного ремонту корпусів в Черкаському обласному багатопрофільному санаторії «Сосновий Бір» (180,0 тис. грн.); на здійснення реконструкції даху Лисянському НВК «Загальноосвітньої школи І-ІІІ ступеня №1 – гімназія» (550 тис. грн.).

У частині змін бюджетних призначень за рахунок коштів обласного кошторису, відповідно до звернень головних розпорядників коштів обласного бюджету здійснюється перерозподіл бюджетних призначень: збільшуються видатки бюджету розвитку спеціального фонду для придбання обладнання для Черкаського обласного контактного центру; перерозподіляються між районами кошти субвенцій із обласного бюджету на виплату щомісячної допомоги (стипендії) політичним в’язням і репресованим та виплату одноразової матеріальної допомоги одному з членів сім’ї загиблого в ході проведення АТО; перерозподіл коштів на виконання обласної Програми підтримки розвитку сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів на період до 2015 року за рахунок коштів, наданих Європейським союзом тощо.

Члени президії розглянули і сформували порядок денний чергової сесії обласної радиЧлени президії розглянули ряд питань управління майном обласної комунальної власності, а саме: про завершення будівництва об’єкта обласної комунальної власності (по вул. Менделєєва, 11, м. Черкаси) для забезпечення в подальшому функціонування реабілітаційного центру КЗ «Черкаський геріатричний пансіонат Черкаської обласної ради»; погодження доповнення до плану санації КП «Облпаливо» Черкаської обласної ради; про наміри передати в оренду цілісний майновий комплекс Черкаського обласного комунального підприємства «Фармація»; Програму приватизації об’єктів обласної комунальної власності на 2016 рік про оренду комунального майна та інші питання.

Депутати розглянули і погодили внести на розгляд сесії ряд питань про внесення змін до обласної Програми підвищення енергоефективності та зменшення споживання енергоносіїв на 2011-2015 роки, регіональної програми розвитку малої гідроенергетики в Черкаській області на 2015-2020 роки, обласної Програми розвитку інформаційного простору на 2012-2016 роки та Програми підтримки місцевого самоврядування на 2013-2015 роки.

Також до порядку денного сесії буде внесено питання про погодження проекту землеустрою щодо встановлення (зміни) меж м. Шпола, якими передбачено встановити межі міста Шпола загальною площею 2246,2639 га, збільшивши площу міста на 375,3139 га.

Наостанок депутати схвалили внести до порядку денного звернення Черкаської обласної ради до Президента України, Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України щодо відзначення у 2016 році 30-х роковин Чорнобильської катастрофи.