День рятівника відзначили у Черкаському інституті пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля

17 вересня 2015, 15:47
День рятівника відзначили у Черкаському інституті пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля17 вересня 2015 року голова обласної ради Валентина Коваленко привітала рятувальників області з професійним святом – Днем працівників цивільного захисту України. В урочистостях із нагоди Дня рятівника, що відбулися у Черкаському інституті пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля, взяли участь заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Віталій Коваль, депутат обласної ради, ректор Академії пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля (2010-2013 роки) Микола Кришталь, представники територіальних підрозділів виконавчих органів влади, члени офіційної делегації вогнеборців з Польщі, керівництво, професорсько-викладацький склад, студенти і курсанти, а також випускники навчального закладу.

Спочатку гості заходу поклали квіти до Меморіалу Героям Чорнобиля, розташованого на території навчального закладу. На цьому пам’ятнику викарбувані імена 354 вихованців інституту пожежної безпеки, які брали участь у ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС.
День рятівника відзначили у Черкаському інституті пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля
Потім присутні перейшли до актової зали. З привітальними словами до курсантів та викладачів звернулися керівники області та запрошені. Вітаючи присутніх з Днем рятівника, голова обласної ради Валентина Коваленко відзначила важливу роль і високу місію, які виконують працівники державної служби з надзвичайних ситуацій у суспільстві, особливо в останні півтора року – в умовах неоголошеної війни:

– За цих півтора року відбулося багато різних заходів у вашому чудовому закладі. І ми справді поріднилися з вами, переживаючи разом і перемоги, і якоюсь мірою страхи, що виникали у зв’язку із можливим закриттям закладу. Але цього не сталося і не станеться, адже ми будемо завжди з вами… Найсвятіша справа – рятувати людину, дарувати їй нове дихання, нове життя. І щодень ви проявляєте неймовірну мужність, сміливість і любов до своєї справи. Ми переживаємо дуже складний час і кожен з нас наразі, на своєму місці, має стати на захист рідної країни, її майбутнього. Я бажаю, щоб до усіх вас була прихильною доля, щоб Бог беріг вас і нашу неньку-Україну!, – зазначила Валентина Михайлівна. День рятівника відзначили у Черкаському інституті пожежної безпеки ім. Героїв ЧорнобиляТакож вона принагідно подякувала представникам з Польщі за підтримку і допомогу у боротьбі й прагненні до соборності, незалежності й побудови європейської демократичної країни, що її надає сусідня держава.

З нагоди свята найкращі рятівники Черкащини отримали Почесні грамоти обласної ради і облдержадміністрації