Взаємодія органів місцевого самоврядування та органів виконавчої влади у вирішенні регіональних проблем

18 вересня 2015, 18:06
Взаємодія органів місцевого самоврядування та органів виконавчої влади у вирішенні регіональних проблемДнями у Тальнівському районі відбувся виїзний тематичний короткостроковий семінар підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб органів місцевого самоврядування, що провели співробітники Черкаського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів.

Програма виїзного семінару була розроблена з урахуванням потреб працівників органів влади району та завдань, що стоять перед посадовцями щодо ефективної реалізації реформи децентралізації територіального управління.

У ході семінару директор «Офісу реформ» у Черкаській області Наталія Даньковська ознайомила слухачів із перспективами об’єднання територіальних громад.

На виконання основних положень державної антикорупційної політики в рамках виїзного семінару були проведені практичні заняття та надані рекомендації щодо здійснення антикорупційних заходів в органах місцевого самоврядування та виконавчої влади; запобігання та врегулювання конфлікту інтересів у діяльності посадових осіб органів місцевого самоврядування і державних службовців.Взаємодія органів місцевого самоврядування та органів виконавчої влади у вирішенні регіональних проблем

Також учасники прослухали основні аспекти організації роботи зі зверненнями громадян, отримали роз’яснення щодо основних засад кадрової політики в органах місцевого самоврядування надала. Також у рамках семінару був проведений «круглий стіл» з питань виділення земельних ділянок учасникам АТО, який провели представники Держгеокадастру у Черкаській області та Управління містобудування і архітектури облдержадміністрації.

За інформацією директора Центру перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів Сергія Демченка, ефективність семінару значною мірою залежала від тісної співпраці організаторів заходу з місцевою владою – головою райдержадміністрації Василь Клименком і головою районної ради Наталією Руснак, які забезпечили необхідні умови для якісної роботи викладачів та слухачів.

За програмою виїзного семінару більше 150 посадовців Тальнівського району отримали нові професійні знання і навички, які допоможуть їм приймати ефективні управлінські рішення на місцях і сприятимуть утвердженню місцевого самоврядування, як фундаменту народовладдя.