У Черкасах оголосили набір у нову поліцію

21 вересня 2015, 18:44
У Черкасах оголосили набір у нову поліцію21 вересня у Черкасах офіційно стартував набір у нову поліцію. На урочистості у обласну філармонію прибув міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, голова обласної ради Валентина Коваленко, голова ОДА Юрій Ткаченко, народний депутат України Олег Петренко, перший заступник голови обласної ради Наталія Кравцова, заступник голови - керівник апарату ОДА Віталій Коваль, голова обласного управління УМВС Владислав Пустовар, міський голова Черкас Сергій Одарич.

Перед присутніми виступили нові поліцейські, які вже працюють у Києві. Сергій Тригуб, Антон Тимошенко, Анна Образцова-Подубняк (двоє останніх родом з Черкас) розповіли, чому вирішили працювати у новій службі. За їхніми словами, це велика честь – бути представником правоохоронної системи нової якості.
У Черкасах оголосили набір у нову поліцію
Усього до лав патрульної служби Черкащини будуть прийняті 200 осіб. Вже зранку за кілька годин першого дня від початку прийому заяви на вступ у поліцію написали 400 черкащан. За словами Арсена Авакова, чим більше буде заявок, тим якіснішим буде набір. Він очікує, що конкурс становитиме 20 осіб на місце. За словами міністра, нові поліцейські будуть отримувати не менше 6 тисяч гривень заробітної плати. Навчання триватиме 1,5 місяці. На думку Арсена Авакова, цього часу достатньо, щоб підготувати адекватного і чесного поліцейського. Остаточний перехід від міліції до поліції в Україні має відбутися до 7 листопада цього року.
У Черкасах оголосили набір у нову поліцію
Після огляду пункту прийому у нову поліцію, керівники міліції та очільники області переїхали до обласного управління УМВС, де зустрілися із особовим складом. Там правоохоронцям надали роз’яснення щодо процедури реформи правоохоронної системи, яка триває.

Голова обласної ради Валентина Коваленко вручила правоохоронцям 16 відеореєстраторів, придбаних за спонсорські кошти.

Виступаючи перед правоохоронцями, Валентина Коваленко зазначила:

– Мені хочеться вірити, що саме реформа правоохоронних органів буде зразком для всіх тих реформ, які задекларовані. Перезавантаження свідомості правоохоронних органів у воєнний час – це найважливіше. Бо люди мають спочатку повірити вам, а потім буде довіра і до влади.