Реформування системи місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні

24 вересня 2015, 12:26
Реформування системи місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні
Днями у Черкаському обласному центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів секретарі сільських і селищних рад підвищили професійну компетентність за програмою короткострокового семінару на тему: «Реформування системи місцевого самоврядування в Україні».

Семінар був присвячений питанням адаптації системи регіонального керівництва до сталих європейських традицій демократичного управління, посилення ролі самоврядних структур та іншим актуальним питанням діяльності органів місцевого самоврядування. Головна мета семінару – надати знання, вміння та сформувати практичні навички необхідні секретарям сільських, селищних рад для виконання функціональних обов’язків та забезпечення ефективного управління.

Відповідно до навчальної програми секретарі сільських, селищних рад обговорили основні завдання місцевого самоврядування у реалізації адміністративної реформи; зміни до Конституції щодо децентралізація влади та посилення ролі місцевого самоврядування; правові аспекти управління державним та комунальним майном; особливості відчуження об’єктів права державної та комунальної власності; особливості ведення погосподарського обліку в сільських і селищних радах; основні засади кадрової політики та роботи із зверненнями громадян в органах місцевого самоврядування; повноваження органів місцевого самоврядування у сфері регулювання земельних відносин і охорони довкілля тощо.

Також в рамках семінару проведена тематична зустріч, під час якої секретарі місцевих рад обговорили питання запобігання та протидії проявам корупції в органах місцевого самоврядування.